Locuinta unifamiliala Parter + Mansarda - Bucuresti, str. Soimus

Locuinta unifamiliala P+M este amplasata pe teren alipita la calcanul vecin din partea de nord - est si la calcanul casei de pe acelasi teren din partea de sud - vest. Corpul de cladire nou propus, avand functiunea de locuinta, adaposteste in parter garajul pentru un autoturism si un mic degajament in zona intrarii in locuinta. Urcand scara din acest degajament ajungem la etaj unde gasim de fapt locuinta care se compune din camera de zi, dormitor, bucatarie, baie si balcon. In partea de nord - vest, locuinta beneficiaza si de o curte de lumina in zona bucatariei si baii. In aceasta curte se poate ajunge prin parter.


Bugetul foarte restrans alocat acestei investitii ne-a indreptat catre aceasta arhitectura simpla, eficienta si functionala. Prin rezolvarea interiorului locuintei in acest spatiu mic avut la dispozitie, au rezultat camere incapatoare si foarte bine mobilate, drept urmare lipsa spatiului nu este simtita. Imaginea finala a acestui proiect a fost aceea de casa mare, incapatoare intr-un spatiu mic. Acest lucru nu inseamna suprafete mari, ci spatii decente, mobilate cu cap, un spatiu frumos, utilizat corect atat functional cat si estetic.


Aceasta casa este un exemplu reusit de buget redus - spatiu maxim utilizat corect.

- Suprafata construita la sol este de 59,00 mp.

- Suprafata utila parter este de 52,00 mp.

- Suprafata construita mansarda este de 65,30 mp si suprafata utila mansarda este de 49,20 mp.

- Suprafata construita desfasurata totala este de 124,30 mp


Sistem constructiv:

Parter - cadre din beton armat si inchideri zidarie din caramida. Pereti interiori zidarie din caramida.

Mansarda - structura din lemn ecarisat, invelitoare tabla faltuita culoare gri inchis.

Finisaj fatada: tencuiala impermeabila decorativa alba.

Locuinta unifamiliara P+M Bucuresti - str. Soimus  Bucuresti AsiCarhitecturaLocuinta unifamiliara P+M Bucuresti - str. Soimus 06.1  Bucuresti AsiCarhitecturaLocuinta unifamiliara P+M Bucuresti - str. Soimus 06.2  Bucuresti AsiCarhitecturaLocuinta unifamiliara P+M Bucuresti - str. Soimus 06.3  Bucuresti AsiCarhitecturaLocuinta unifamiliara P+M Bucuresti - str. Soimus 06.4  Bucuresti AsiCarhitectura