Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Utilizarea fibrei de sticla si a rasinilor in constructii si reparatii

Utilizarea fibrei de sticla si a rasinilor in constructii si reparatii

Ce sunt rasinile?

 

Rasina naturala este o substanta de consistenta vascoasa, lipicioasa, secretata de anumite plante (rasina vegetala), in mod special de conifere, dar și unele insecte (Kerria laccifera, cunoscute sub numeroase sinonime: Kerria lacca, Carteria lacca, Laccifer lacca, Tachardia lacca) sau animale ce pot secreta substante asemanatoare (rasina animala). In industria de astazi rasina naturala este inlocuita cu rasinile sintetice care sunt incluse in categoria maselor plastice.

 

Rasina sintetica, fabricata prin procedee chimice speciale, este in multe privinte similara cu cea naturala. Fiind foarte rezistenta, permite crearea de diverse tipuri de suprafete: netede sau aspre, transparente sau colorate, lucioase sau mate. Este un material extrem de potrivit pentru industria constructiilor.

Din rasinile armate cu fibra de sticla se pot realiza si repara o paleta foarte larga de bunuri (glafuri pentru fereastra, piscine, cazi, butoaie, blaturi de bucatarie, elemente de caroserie si rezervoare de carburant pentru autovehicule si alte reparatii ale acestora).

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva