Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un nou complex de locuinte eficiente da tonul regenerarii urbane dintr-un orasel francez

Un nou complex de locuinte eficiente da tonul regenerarii urbane dintr-un orasel francez

Arhitectii au conceput spatiile astfel incat apartamentele sa fie aranjate in jurul a trei curti in aer liber, in grupuri interconectate prin intermediul pasarelelor si al spatiilor comune. Pe langa acestea, arhitectii au decis sa renunte la crearea unei singure zone de acces, astfel ca in fiecare bloc beneficiaza de intrare separata ceea ce le ofera locatarilor mai multa intimitate si un sentiment mai mare de apartenenta la comunitate. Apartamentele au suprafete variate, de la doua pana la patru dormitoare asigurand diversitatea locatarilor in noua comunitate. Acestia au la dispozitie un spatiu comun generos, amenajat la parterul complexului, pe care il impart cu birourile companiei Aquitanis amenajate pe doua fronturi ale complexului, o statie de politie si un alt spatiu de birouri ce poate fi inchiriat.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România