Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casa lunga pentru a avea loc toate cartile

O casa lunga pentru a avea loc toate cartile

 

Desi la o prima vedere aceasta casa lunguiata nu pare sa se deosebeasca cu nimic de vecinele ei, forma volumului ascunde un secret. In realitate, lungimea casei a fost stabilita in stransa legatura cu volumul colectiilor de carti pe care le detine beneficiarul astfel incat sa poata fi organizate intr-o biblioteca ce se intinde pe o suta de metri.

 

Familia dorea sa isi contruiasca o casa in care sa isi petreaca sfarsiturile de saptamana iar spatiile acesteia trebuiau sa le ofere un mediu relaxant si placut, propice lecturii. Amplasata pe versantul unui deal casa a fost construita astfel incat vegetatia prezenta pe teren sa nu fie deranjata. Respectand topografia terenului camerele isi modifica inaltimea pe masura ce terenul coboara astfel ca spatiile comune beneficiaza de amplitudine si de vitraje generoase.

Profitand de panta dealului si de peisajul inconjurator, arhitectii au prevazut o terasa acoperita orientata spre sud, care continua zona de zi odata cu deschiderea vitrajelor si le ofera familiei un spatiu generos in care sa isi petreaca timpul liber in sezonul cald.   Forma simpla a casei este infrumusetata cu ajutorul texturii si nuantelor caramizii aparente care invaluie volumul, de la firul ierbii pana sub streasina.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva