Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Se amestecă sau nu fluxurile de aer în Recuperatorul PRANA?

O întrebare foarte des intâlnită în rândul clienților despre fluxurile de aer este următoarea: se amestecă sau nu se amestecă fluxurile de aer în Recuperatorul cu Dublu Flux?
Se amestecă sau nu fluxurile de aer în Recuperatorul PRANA?

Adevărul este că NU se amestecă cele 2 fluxuri de aer.

Aerul care iese din încăpere este împins mecanic de un ventilator, care îi dă o inerție, iar acesta continuă să aibă o traiectorie dreaptă chiar și după ce a ieșit din recuperator.

Aerul care vine de afară intră de pe lateral în Recuperator, trece prin schimbătorul de căldură din cupru și intră în încăpere prin centru. La fel, din încăpere, aerul este tras de pe lângă perete, de pe lateral și împins afară prin centru.

Mai simplu, este exact același principiu ca la centrala termică cu condensare. La exterior este un tub, de pe lateral intră aerul în camera de ardere a centralei, iar prin centru sunt suflate gazele arsele. Daca gazele arse ar fi fost trase înapoi pe unde intră aerul, atunci centrala nu ar mai funcționa.


În clipul de mai jos puteți vedea o înregistrare făcută de unul dintre clienţii nostri, în care se văd foarte clar fluxurile de aer și faptul că acestea nu se amestecă.Intră pe www.PranaRomania.ro pentru a afla mai multe informații.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ECOVENT Expert