Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

De ce este importantă ventilația în casa ta?

În ziua de azi, în România se construiesc sau se renovează casele cu sisteme de izolație tot mai eficiente și cu geamuri termopan care transformă o casă într-un "borcan închis ermetic", nu intră și nu iese nici un pic de aer sau umiditate.
De ce este importantă ventilația în casa ta?

Această situație duce rapid la apariția condensului pe geamuri, a igrasiei și a mucegaiului pe pereți. Din cauza concentrației mare de dioxid de carbon, apar insomnii și dureri de cap și crește riscul dezvoltării alergiilor și bolilor aparatului respirator. Cauza apariției acestor fenomene este umiditatea și nivelul de CO2 ridicat, adică lipsa ventilației din casă. Din păcate, de multe ori, la construcția unei case noi, ventilația este neglijată în totalitate, acest lucru se întâmplă în special din cauza necunoașterii importanței ventilației în casă și a consecințelor grave care apar în lipsa ei.

La construcția unei case trebuie neapărat să se țină cont de cei trei indicatori de confort dintr-o locuință:

1. Temperatura aerului
2. Nivelul de umiditate al aerului
3. Nivelul de CO2 din aer

Temperatura aerulul este reglată de către sistemul de încălzire și de sistemul de răcire, iar umiditatea și nivelul de CO2 pot fi reglate de către sistemul de ventilație a casei.

Deci, într-o casă modernă, care respectă toți indicatorii de confort, este obligatoriu să fie montat un sistem de ventilație cu randament ridicat.

O soluție eficientă este Sistemul de Ventilație cu Recuperare de Căldură PRANA, care recuperează căldura aerului evacuat și îl transferă printr-un recuperator de căldură din cupru către aerul care intră în casă.

Acest recuperator funcționează cu 2 ventilatoare în dublu flux, cu admisia și evacuarea simultană, ceea ce asigură un randament constant de recuperare a căldurii de până la 92%, consum minim 6Wh și Clasa de Eficientă Energetică A+.Elementul cheie este schimbătorul de căldură din cupru care asigură o recuperare de căldură excelentă și decontaminează aerul admis, datorită proprietăților sale naturale. Cuprul este considerat încă din vremuri străvechi unul din cele mai bune și sigure materiale pentru om. De aceea este folosit la scară largă pentru transferul de aer și transportul de apă potabilă.

Intră pe www.PranaRomania.ro pentru a afla mai multe informații.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ECOVENT Expert