Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

De ce ai nevoie de un sistem de ventilație cu recuperare de căldură în casă

Construcția unei case nu începe cu fundația și nu se termină cu etapa de "casă la roșu", procesul este unul de durată și pentru a-ți construi o casă de la zero nu este ușor. De la obținerea actelor necesare, până la proiectare și materialele de construcție, fiecare detaliu contează ca rezultatul să fie cel dorit.
De ce ai nevoie de un sistem de ventilație cu recuperare de căldură în casă

Proiectul de casă trebuie să fie bine gândit, iar cuvântul cheie este economia. Acest lucru nu presupune economisirea materialelor de construcție sau rabatul de la calitatea acestora, ci o economie pe termen lung, generată de eficiență energetică.

 

În ultimul timp, se pune foarte mult accent pe performanța energetică a caselor. Aceasta poate însemna menținerea unei temperaturi optime în interior, atât vara, cât și iarna, fără costuri ridicate. Deși îți alegi un sistem de încălzire sau un aparat de aer condiționat din clasa energetică A, eficiența sa scade odată cu nevoia de a „aerisi” casa. În momentul în care deschidem geamurile iarna, sistemul de încălzire trebuie să depună un efort mai mare pentru a reîncălzi locuința, generând costuri suplimentare, iar vara se întâmplă același lucru cu aparatul de aer condiționat.

 

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură - soluția pentru o casă eficientă energetic


Prin urmare, trebuie să investim într-o soluție eficientă de economisire a energiei, care să reducă pierderile. E important de știut că aerul proaspăt poate fi adus în interior și fără să deschizi geamurile. De exemplu, sistemul de ventilație cu recuperare de căldură centralizat Atrea introduce aer proaspăt în interior și utilizează căldura aerului evacuat pentru a-l încălzi iarna, iar vara utilizează temperatura scăzută din interior pentru a răci aerul proaspăt și cald introdus de afară. Introducerea aerului proaspăt și evacuarea celui viciat se produc simultan, fără pierderi de temperatură, iar sistemul funcționează silențios și simplu, cu un consum mic de energie.

 

Momentul ideal pentru instalarea unui astfel de sistem este după ridicarea la roșu a casei, când încep instalațiile electrice și sanitare, înainte de finisarea pereților și a pardoselii. Totuși, în cazul unei case deja finisate, dacă lucrarea este realizată cum trebuie, disconfortul este minim.

 

Soluția împotriva aerului viciat și a mucegaiului


Pe lângă eficiența energetică de până la 95%, un alt avantaj este filtrarea aerului: praful, polenul, dar și mirosurile neplăcute sunt eliminate, casa păstrându-și un aer proaspăt și o atmosferă primitoare.

 

O altă problemă cu care te confrunți în casă este "transpirația" pereților și a geamurilor. Mulți nu cunosc faptul că termopanele și polistirenul izolează atât de bine de casa, încât nu mai există schimb de aer între interior și exterior, pereții nu pot respira, producându-se, astfel, condens. Umezeala în exces, împreună cu o ventilație deficitară, conduce la apariția mucegaiului, care poate afecta grav sănătatea familiei, dar și structura casei. Soluția nu constă în tratarea problemei cu diferite produse chimice, ci în prevenția acesteia. Ventilația trebuie asigurată printr-un sistem eficient de la Atrea, care oferă un aer curat și proaspăt și menține un nivel optim al umidității în încăpere.

 

Cum alegem sistemul de ventilație potrivit


Atunci când alegem sistemul de ventilație cu recuperare de căldură, este important să știm suprafața casei. Acest lucru este suficient, pentru că Atrea asigură soluții integrate, optimizate, care includ sistemul complet de ventilație (aparatul de ventilare + sistemul de tubulatură), dar și dimensionarea corectă, execuția și punerea în funcțiune a sistemului.

 

De exemplu, prețul unui sistem pentru o casă cu trei dormitoare și un living pornește de la 3.000 euro pentru o suprafață de maximum 120 mp și ajunge până la 3.500 euro pentru o suprafață de maximum 150 mp.

 

Pentru ventilarea spațiilor mai mari, prețul nu diferă cu mult. Dacă vorbim de o casă cu patru dormitoare cu un living, cu o suprafață de cel mult 200 mp, prețul ajunge la 4.000 euro. În cazul unei case cu cinci dormitoare și un living, cu o suprafață de maximum 250 mp, prețul este de 4.500 euro.

 

Echipa de specialiști Atrea este atentă la toate detaliile montării sistemului, oferă consultanță pentru alegerea modelului optim și se asigură că obțineți confortul dorit.

 

 

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ATREA