Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Reflexii sub o strada suspendata din Toronto

Reflexii sub o strada suspendata din Toronto

Underpass Park, unul dintre cele mai inovatoare parcuri urbane din Toronto s-a deschis saptamana trecuta. Acest parc este alcatuit din 2,5ha de spatii multi-functionale amenajate sub rampele carosabile ale arterei Eastern Avenue. Underpass Park, cel mai mare parc cosntruit sub o artera de circulatie din Canada, a fost proiectat de echipa de arhitecti din Vancouver - Phillips. Artistul si arhitectul Paul Raff din Toronto a fost prezent la inaugurare pentru a-si sustine proiectul executat in cadrul parcului.

 

Noua instalatie artistica denumita Mirage este compusa din suprafete octogonale realizate din oglinzi, suspendate deasupra aleilor, astfel ca ajung sa creeze un peisaj inversat, un miraj sub strada suspendata. Intreaga suprafata de oglinzi are 57 de panouri, prinse de structura de sustinere inferioara a podului.

 

Criticul de arta si arhitectura John Bentley Mays explica: „Rezultatul obtinut este o imagine in permanenta schimbare, semi-abstracta, care preia elemente din zona cerului si a pamantului, de la intuneric la lumina, toate plutesc asemeni unui nor stralucitor deasupra capetelor trecatorilor.”

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România