Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pensiunea "Sus in sat"

Pensiunea "Sus in sat"


"Sus in sat" este o pensiune situata in satul montan Garana, judetul Caras Severin, sat infiintat de colonistii germani, care recent a inceput sa atraga din ce in ce mai multi turisti, atat datorita specificului sau architectural, cat si festivalului de jazz si imprejurimilor spectaculoase.
Demersurile pentru realizarea pensiunii au fost demarate incepand cu anul 2005, iar constructia a fost finalizata in anul 2009.

Casa veche care apartinea unui cetatean de etnie germana a fost reabilitata si reamenajata, fiind reconstruite doua corpuri de cladire noi, toate legate intre ele prin spatii vitrate.


Cofinantarea SAPARD de care s-a bucurat proiectul a impus o serie de cerinte de calitate care,
impreuna cu nivelul ridicat al proiectului elaborat de Vitamin Arhitects si WH Project, au dus la un rezultat inedit, pe placul oricarui turist venit sa-si petreaca timpul acolo, fie pe pistele de mountanbike si de schi, fie pe lacuri sau in spatiile luminoase din interiorul pensiunii.
Proprietarul, care este in acelasi timp si arhitect, a inteles bine specificul locului, lucru vizibil si in interioarele luminoase orientate catre peisajul montan, dominate de suprafete de lemn tratate ecologic in cromatica specifica locului.

 

Cele 6 suite junior, cu cate un pat dublu si unul single, sunt orientate catre peisaj si profita din plin de luminozitatea si aerul proaspat oferite de ferestrele VELUX. Aceste camere sunt spatii organizate pe doua nivele, cu o zona de zi la nivelul de intrare si una de noapte la nivelul superior unde un pat matrimonial asteapta drumetii obositi. Legatura se face printr-o scara de lemn, iar accesul se face dinspre o veranda inchisa cu panouri mari de sticla termopan pentru care a fost proiectat un sistem special de inchidere, ce permite demontarea acestora pe timpul verii, creandu-se astfel un spatiu deschis si apropiat de natura.
Pentru cupluri exista 4 camere duble, cu mobilier proiectat si executat din lemn, cu linii moderne si culori pe nuante de verde si maro, avand textura lemnului vizibila. In functie de camera, draperiile din bumbac au culori diferite, asortandu-se cu covoarele de lana si creand un specific fiecarei camere prin cromatica bine temperata.


Pentru grupuri de turisti tineri, a fost amenajata o mansarda din corpul de cladire dinspre strada, unde sunt disponibile 6 locuri pentru innoptare. Spatiul aerisit se umple de luminozitate datorita ferestrelor VELUX amplasate, lumina fiind reflectata datorita materialelor lemnoase deschise la culoare.

 

Cu siguranta insa cea mai spectaculoasa zona o gasim coborand catre spatiul de luat masa. Aici panorama se deschide complet prin intermediul unei suprafete vitrate cu panouri glisante. Pe o suprafata de 90mp se regasesc 36 locuri de luat masa si o zona de zi amenajata cu canapele comode, unde un gramofon antic care incalzeste atmosfera. Opus vitrajului, se afla un perete intreg ornamentat cu lemn taiat pentru foc, cu masini de scris vechi, borcane cu muraturi precum si o serie de obiecte ce ne vorbesc despre trecutul satului si aduc un aer nostalgic si placut. De aici se vede si pista destinata saniusului si micilor schiori ce pot beneficia de un babylift.

 

In final, trebuie mentionat caracterul ecologic al intregului concept. In completarea cazanului pe lemne folosit au fost instalate panouri solare ce aduc un surplus consistent de energie. Toate materialele folosite, de la tamplaria ferestrelor de mansarda pana la obiectele de mobiler, sunt naturale, cu precadere lemn. Integrarea intregii cladiri in ansamblul rural specific face ca armonia locurilor sa fie pastrata si pentru urmatoarele generatii.

 

 

 

 

 

Persoana de contact: Asistent Marketing: Maria Moldovan
Tel: 0733 10 52 77
E-mail: maria.moldovan@velux.com

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
VELUX ROMANIA
Lucru în România