Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Penetron protejează piscinele complexului Palm Lake din Tunisia

Inaugurarea în mai 2019 a noului Palm Lake Resort, un complex de apartamente de lux din Monastir, Tunisia, este un indicator al avântului cunoscut în ultima vreme de industria turismului din Tunisia. PENETRON ADMIX a fost utilizat pentru a asigura o structură de beton permanent rezistentă la apă, amplasată între un lac și parcarea complexului.
Penetron protejează piscinele complexului Palm Lake din Tunisia

Construit pe ruinele orașului roman antic Ruspina, Monastir a fost de-a lungul secolelor un sat tradițional de pescuit, fiind în prezent o importantă stațiune turistică, cu plajă cu nisip alb, cu ierni foarte ușoare și cu veri călduroase. Înconjurat din toate părțile de Marea Mediterană, orașul se află în imediata vecinătate a Aeroportului Internațional Monastir Habib Bourguiba.
 

S-a impus necesitatea unei soluții de impermeabilizare

Zona complexului de apartamente de lux Palm Lake este presărată cu numeroase lacuri artificiale, zone verzi și piscine interioare și exterioare. Cu un mall în apropiere, restaurante, un spa și trei hoteluri (Amir Palace, Plaja Sahara și Skanès El Hana), complexul este practic o comunitate turistică autonomă, cu zone pentru cumpărături, activități de agrement și restaurante sofisticate.


Arhitecții Palm Lake Resort au plasat în partea superioară a parcării principale un lac artificial, care domină centrul stațiunii.

"Folla Immobilière, dezvoltatorul proiectului, a ales ca soluție de impermeabilizare sistemul Penetron pentru a economisi timpul și costul de construcție", explică Kadem A. Omer, președintele consiliului local al biroului Penetron. "Am lucrat cu inginerii Folla pentru a dezvolta un amestec optim pentru beton", a adăugat el.

Materiale utilizate:

PENETRON ADMIX a fost adăugat în amestecul de beton în timpul dozării pentru garajul subteran, plăcile și pereții subsolului hotelului, pentru a asigura o fundație impermeabilă. Racordurile de construcție au fost etanșate cu bandă expandabilă în contact cu apa, folosindu-se aprox. 1.500 m de banda (cordon bentonitic PENEBAR SW).

PENETRON ADMIX se amestecă ușor în timpul dozării și nu este afectat de condițiile climatice, devenind rapid parte integrantă a matricei de beton și rămânând activ în mod consecvent pe toată durata de viață a betonului. Ingredientele active din PENETRON ADMIX produc o reacție catalitică cu umiditatea în betonul proaspăt și subprodusele de hidratare a cimentului. Această reacție chimică generează un amestec cristalin nesolubil în porii și în traiectoriile capilare ale betonului, ceea ce face ca betonul să fie impermeabil permanent la apă și la umiditate, chiar și în mediul cu salinitate mare specific peninsulei pe care se află Monastir.

"Folosirea PENETRON ADMIX pentru structuri noi din beton precum Palm Lake Resort, poate, de asemenea, să reducă în mod semnificativ costurile de întreținere pe viitor", concluzionează Kadem A. Omer.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România