Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O locuinta durabila construita in padurile din Novo Mesto, Slovenia

O locuinta durabila construita in padurile din Novo Mesto, Slovenia

 

Locuinta unifamiliara este o constructie progresista, un reprezentant al rezidentialului pentru o zona a Europei caracterizata de traditionalism si pastrarea obiceiurilor.

 

Organizarea functionala a casei a fost rezolvata prin separarea functiunilor de zi de cele de noapte prin intermediul unui hol deschis ce strabate casa pe lungime.

 

Accesul se face printr-o laterala intr-o zona destinata depozitarilor, grupului sanitar si baii asezate de o parte si de alta a intrarii. Zona de zi este un spatiu deschis, amplu, datorita inaltimii oferite de acoperisul inclinat si contine bucataria, locul de luat masa si zona de discutii.

 

Usile vitrate gliseaza si deschid astfel interioarele spre terasa si curtea amenajata, oferind familiei perspective spectaculoase cu dealurile impadurite si orasul din vale.

 

Materialele folosite sunt lemnul, sticla si betonul. Interioarele sunt albe astfel ca obiectele de mobilier contrasteaza placut pe fundalul uniform si pe pardoseala din lemn masiv. Anvelopanta a fost realizata din sipci de larice, montate pe verticala, care cu timpul vor prinde patina si vor masca volumul casei in restul de vegetatie.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România