Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Combinatie reusita de spatii rezidentiale si comerciale in proiectul Hangzhou Duolan

Combinatie reusita de spatii rezidentiale si comerciale in proiectul Hangzhou Duolan

In vederea compensarii gradului ridicat de izolare pe care il aduce locuinta de tip SOHO, in care locatarii ajung sa nu se deplaseze pentru ca lucreaza de acasa, proiectantii au inserat o serie de spatii pentru recreere, zone verzi - cum este cazul gradinilor de pe terase, o sala de fitness, o piscina in aer liber si o bucatarie pe acoperis. Retezarea volumului cu planul inclinat al acoperisului a permis coborarea acestuia pana la nivelul spatiilor pietonale, astfel ca toata suprafata acoperisului a putut fi exploatata si amenajata. Acum de la nivelul fiecarui etaj se poate ajunge pe acoperis. Locuitorii pot sa ajunga la etajul unde au apartamentul fie folosind scarile exterioare de pe acoperis fie prin accesele interioare uzuale. In dreptul fiecarui nivel, terasa de pe acoperis a fost amenajata astfel incat sa ofere spatii pentru discutii si socializare intre locuitori. In interiorul cladirii sunt balcoane cu inaltime de trei niveluri si curti interioare, pe care locuitorii sunt incurajati sa le foloseasca. Arhitectii sunt de parere ca proportia si localizarea spatiilor comune, pornind de la scara pietei orasului pana la spatiul din fata usilor apartamentelor, creste potentialul pentru crearea unei mari diversitati de comunitati locale.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România