Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Membrane lichide pentru acoperiș - Proceduri de aplicare

Există mai multe proceduri de aplicare a membranelor lichide: aplicare cu rola, aplicare PU monocomponent prin pulverizare, aplicarea cu căruciorul si aplicare prin pulverizare la cald a membranelor bicomponente PU.
Membrane lichide pentru acoperiș - Proceduri de aplicare

Aplicare cu rola

Membranele PU monocomponente se aplică în principal cu rola şi pensula (pensula este folosită întotdeauna pentru realizarea detaliilor). Aplicaţia este realizată în mai multe etape. Mai întâi se aplică stratul de bază al membranelor PU lichide direct pe substratul pregătit/curăţat. Apoi se aplică stratul de armare din fibră de sticlă (ex. Sikalastic Reemat) prin introducere în stratul de bază umed.

Stratul de armare este întotdeauna complet încorporat în membrană lichidă. După întărirea primului strat se aplică stratul final al membranei lichide.

Instrumente & echipament:

  • Role şi perii


Aplicare PU monocomponent prin pulverizare

În plus faţă de aplicarea cu role, membranele PU monocomponente lichide se pot aplica şi cu echipament de pulverizare. Această metodă este folosită pentru sistemul SikaRoof MTC 8 şi la aplicarea stratului fi nal de acoperire al sistemelor SikaRoof MTC. Două straturi de membrană lichidă reprezintă minimul necesar pentru a asigura grosimea corectă.

Echipament:
Echipamentul de pulverizare trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • presiune min.: 220 bar
  • putere min.: 5.1 l/min
  • duză min. ø : 0.83mm (0.033 inch)

 

De exemplu:
Wagner Heavycoat HC 940 E SSP Spraypack

Aplicarea cu căruciorul

Pentru a accelera aplicarea membranelor PU monocomponente pe suprafeţele mari s-a dezvoltat un instrument special - Aplicatorul Sikalastic. Prin folosirea acestui echipament inovativ Sika, constructorii de acoperiş pot accelera procesul de aplicare şi reduce costurile pentru zonele mari deschise.

Membrana PU lichidă este turnată în aplicatorul Sikalastic şi este aplicată pe suprafaţă în benzi prin intermediul orificiilor controlate de la partea
inferioară a echipamentului. Apoi se uniformizează suprafaţa membranei cu ajutorul rolelor, prin aplicaţia tradiţională.

Echipament:

  • Sikalastic Applicator


Aplicare prin pulverizare la cald a membranelor bicomponente PU

Membranele PU bicomponente lichide se aplică de obicei mecanic prin intermediul echipamentului de pulverizare. Aceste maşini de pulverizare permit aplicarea rapidă, profesională pe suprafeţe mari.

Echipament

  • Graco Reaktor XP-2


Sika oferă linii directoare pentru instalarea tuturor membranelor de acoperiş. Acestea includ Metode de execuţie şi Manuale de aplicare ce conţin informaţii complete referitoare la metodele de instalare şi executarea corectă a detaliilor, precum cele de la terminaţii şi la elementele verticale etc. Acestea, de asemenea, includ recomandări şi liste de verifi care folositoare şi proceduri de control al calităţii.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva