Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Membrană de decuplare antifisură pentru absorbtia variațiilor dimensionale – G-TEX JOKER GEODRY

G-TEX JOKER este o membrană universală antifisură care interpusă între straturi din diferite materiale, creează o zonă controlată de decuplare, astfel încât fisurile din suport nu se transmit în finisaj. Tehnologia unică a membranei G-TEX JOKER îi conferă capacitatea de a compensa solicitările fizico-mecanice la care este supusă, fără să își deterioreze în timp propriile caracteristici de deformabilitate și elasticitate.
Membrană de decuplare antifisură pentru absorbtia variațiilor dimensionale – G-TEX JOKER GEODRY
G-TEX JOKER este o membrană polimerică multistrat, realizată după o tehnologie unică, sandwich compusă din:
• TNT/E: Tesut-NeTesut elastic din polipropilenă
• SPD: strat polimeric/elastomeric cu celule inchise ce permite compensarea și absorbtia variațiilor dimensionale din suport
• TNT/E: Tesut-NeTesut elastic din polipropilena

G-TEX JOKER este o membrană deschisă difuziei de vapori, transpirantă, cu capacitate ridicată de a face punte peste fisuri statice și dinamice până la 20 mm. Aplicarea membranei pe suprafețe de orice dimensiune, fără preluarea rosturilor de fracționare din suport în finisaj. În construcțiile noi, membrana G-TEX JOKER poate fi utilizată pentru prevenirea transmiterii ulterioare a fisurilor provenite din mișcările structurale, din contracțiile higrometrice sau din realizarea defectuoasă a stratului suport.

G-TEX JOKER poate fi lipita direct pe:
• șape pe bază de ciment, pardoseli încălzite, beton, tencuieli, gips-carton, beton celular, plăci din fibrociment, panouri termoizolante, (EPS, XPS, vată minerală, vată de sticlă, plută, lemn), panouri OSB (Oriented Strand Board), pardoseli din ceramică, mozaicuri din ceramică. Adezivul necesar - adeziv îmbunătățit pe bază de ciment clasificat C2)
• suprafețe metalice, materiale reziliente (parchet, linoleum). Adezivul necesar - bicomponent epoxi-poliuretanic tip AQUAFIX ULTRA (A+B)
• lemn, pardoseală din lemn. Adezivul necesar – adeziv silanic tip AQUAFIX POLYS
Membrană de decuplare antifisură pentru absorbtia variațiilor dimensionale – G-TEX JOKER GEODRY
Membrană de decuplare antifisură pentru absorbtia variațiilor dimensionale – G-TEX JOKER GEODRY

Datorită capacității extreme de preluare fisuri ale lui G-TEX JOKER, recomandăm a nu se folosi pe elemente structurale din beton armat decât cu acceptul inginerului proiectant sau doar dacă acestea au cel puțin o latură vizibilă. G-TEX JOKER nu este impermeabila, utilizarea în exterior este posibilă, dar nu hidroizolează decât în combinație cu membranele din gama G-TEX. La finalul aplicării, așteptați până când adezivul folosit este complet întărit și procedați la montajul finisajelor. În funcție de tipologia materialelor alese, utilizați un adeziv specific conform cu dispozițiile producătorului de finisaj ales.

Fișa Tehnică a produsului este disponibila pe www.geodry.ro. Pentru orice informații sau aplicări speciale, consultați Biroul Tehnic.

Articol scris de
GEODRY EST EUROPE