Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Hotelul Dream Downtown din New York City proiectat de Handel Architecs

Hotelul Dream Downtown din New York City proiectat de Handel Architecs

Dream Downtown este un boutique-hotel construit in cartierul Chelsea din New York. Imobilul avand 12 niveluri a fost amenajat astfel incat sa ofere turistilor 316 de camere, doua restaurante, o zona de recreere pe terasa acoperisului si o zona pentru VIP, o piscina in aer liber si zona de bar aferenta, o sala de fitness, o sala de evenimente si spatii comerciale la parter.

 

Terenul pe care a fost construit hotelul are deschidere la doua strazi, a 16-a si a 17-a si este amplasat langa cladirea hotelului Maritime. In 1964 Uniunea Nationala Maritima a Americii a contractat serviciile arhiectului Albert Ledner pentru a proiecta un nou sediu pentru Uniune, amplasat pe un teren de pe 7th Avenue, intre strazile 12 si 13. Doi ani mai tarziu, acesta a proiectat volumetria pentru o anexa a sediului pe terenul care acum este ocupat de hotelul Dream. Cativa ani mai tarziu, domnul Ledner a completat cu o noua aripa respectiva volumetrie care urma sa gazduiasca Hotelul Maritime. La inceputul anilor ’70 cladirea Uniunii s-a prabusit iar restul volumetriilor conexe au fost vandute si iar noii proprietari le-au atribuit functiuni diferite.

 

In 2006, Handel Architects a fost contractata pentru a proiecta reconversia volumului principal al anexei in noul hotel Dream Downtown. S-a dorit foarte mult ca particularitatile designului lui Ledner din 1966 gandite pentru anexa construita sediului Uniunii sa fie pastrate. Fatada inclinata din lungul strazii 17, a fost finisata cu placi din otel-inox aranjate asemeni unui placaj tip bond, ce aminteste de placile de mozaic cu care a fost realizata cladirea Uniunii. Au fost adaugate noi goluri vitraje pentru acces, cu dimensiuni identice cu cele originale. Suprafata din otel-inox reflecta cerul, razele soarelui si lumina lunii, efectul produs fiind acela de dematerializare al fatadei, golurile rotunde ale ferestrelor parand ca plutesc asemeni unor bule. Panourile ortogonale se pliaza la colturile cladirii, continuand panta fatadei si generand un efect contrastant placut cu jocul ferestrelor de pe fatada nordica.

 

Fatada dinspre strada nr. 16 era simpla inainte, dar echipa de la Handel Architects s-a gandit sa o impodobeasca cu doua straturi de placaj perforat din otel-inox, primul repoducand formele golurilor ferestrelor fatadei dinspre strada nr. 17. Stratul care protejeaza de ploaie imobilul este prevazut cu o serie de goluri circulare, ce delimiteaza balcoanele de la camere iar in dreptul parterului se ridica pentru a marca intrarea in hotel.

 

Volumetria originala nu oferea multe solutii pentru iluminarea naturala a spatiilor. Pentru a compensa acest neajuns, noul proiect a prevazut demolarea a patru etaje din zona centrala a cladirii creandu-se astfel o terasa unde a fost amenajata piscina si oferind astfel posibilitatea realizarii de noi balcoane si ferestre pentru camerele de oaspeti. Fundul din sticla al piscinei le ofera celor aflati in foaier perspective catre exterior dar si vice versa. Tuneluri de lumina placate in lemn de teak, intre foaier, piscina si etajele inferioare permit spatiilor sa relationeze. Doua sute de globuri de sticla plutesc prin spatiul foaierului si se aduna ca un nor luminos in zona restaurantului Marble Lane creand o atmosfera deosebita. Accesoriile si mobilierul au fost special gandite si realizate pentru spatiile publice si camere de oaspeti astfel incat sa se potriveasca cu designul de exterior si sa continue senzatia de nemarginire si la interior, pe tot parcusul traseului de explorare al hotelului.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Hotelul Dream Downtown din New York City proiectat de Handel Architecs
Dutch Cycling Embassy

Așa ca nu este de mirare că astăzi găsim în această țară unele dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură pentru biciclete din lume. Olandezii se pot făli, de plidă, cu o parcare subterană și mai mare în Utrecht. Poate adăposti 12.000 de biciclete și include rampe de interior și un sistem digital care îi ghidează pe bicicliști către locurile de parcare libere. Descoperă mai multe inițiative remarcabile prin care este încurajat mersul pe bicicletă. 

Ceva mai modestă după standardele Țărilor de Jos, o parcare pentru biciclete inaugurată anul trecut in fata garii centrale Den Haag din Haga, cu o capacitate de 7.000 de locuri, oferă în același timp experienţa unei vizite la muzeu.

Pedalatul pare să fie viitorul, cel puțin așa consideră și autoritățile din Milano care au aprobat anul trecut un plan ce prevede construirea a 750 de kilometri de noi piste pentru biciclete care să conecteze oraşul şi zona sa metropolitană, ca parte a eforturilor de reducere a emisiilor şi de decongestionare a traficului.

Construiește și vor pedala.

Hotelul Dream Downtown din New York City proiectat de Handel Architecs

Recomandări privind folosirea vopselei GekkkoSOL

 

Vopseaua GekkkoSol este albă și mată. Asta nu înseamnă că nu putem avea și pereți colorați. Adăugarea unei cantități de pigmenți naturali Kreidekeit de până la 10% duce la obținerea de culori pastelate calde și plăcute.

 

În varianta albă, este gata de utilizare. La nevoie poate fi diluată până la 10% cu diluantul special GekkkoSOL. Nu este recomandată diluția cu apă pentru că se pierde din capacitatea de aderare.

 

Se aplică cu pensula sau trafaletul cu fibră scurtă. Pe suprafețele foarte absorbante cum sunt tencuielile de var sau de ciment se recomandă diluarea primului strat în proporție de 10% a cu diluant GekkkoSOL. Se usucă în 8 ore, dar este recomandat ca al doilea strat să fie aplicat după 24 de ore.

 

Vopseaua are putere foarte mare de acoperire făcând să dispară sub stratul alb suprafețe degradate de beton sau desenul natural al lemnului. Pentru a evita crăparea, straturile aplicate nu trebuie să fie groase. Mult mai bine trei straturi subțiri, decât două groase.

 

Gekkkosol este vopseaua de care ai nevoie pentru ca renovarea sau împrospătarea pereților să fie mult mai simplă. Fără șlefuire și praf, fără amorse speciale, fără grunduri și vopsele pentru fiecare tip de suprafață.

Hotelul Dream Downtown din New York City proiectat de Handel Architecs
Hotelul Dream Downtown din New York City proiectat de Handel Architecs

Întregul exterior al casei este placat cu plută expandată, care servește drept izolație a casei și eficiență-energetică, în timp ce se și încadrează perfect în mediul natural. În spatele placării cu plută, echipa a folosit blocuri de beton aerate care sunt ușoare și fabricate din nisip și var, dar care oferă calități izolatoare foarte eficiente. Blocurile au fost tratate cu var și vopsele silicate la interior, în loc să ridice costurile amenajării prin finisarea pereților cu materiale suplimentare.


După aproape doi ani de la construcție, placarea cu plută expandata aparentă MD Facade a început să capete propria patină. Pluta, spre deosebire de alte materiale izolatoare, nu își pierde valoarea R în timp. De asemenea, se dovedește a fi și un izoltor fonic eficient, iar Elisabeta a creat o terasă cu pereți de plută pe două laturi pentru o contemplare liniștită. 

Hotelul Dream Downtown din New York City proiectat de Handel Architecs

Peisajul înconjurător este păstrat natural cu plante native cum sunt măslini, pini, mastic și palmieri. Amplasarea copacilor oferă, de asemenea, umbrire naturală pentru căldurile intense de vară. Lângă casă, a fost construită o piscină naturală, care are vedere spre pădure. Nu necesită substanțe chimice, deoarece apa este filtrată în mod natural prin plantele sădite de-a lungul marginii.

Hotelul Dream Downtown din New York City proiectat de Handel Architecs

Cu sistemele manuale de control al ventilației, izolația foarte eficientă și utilizarea luminii naturale, consumul total de energie este foarte scăzut. Totuși, casa este echipată cu panouri fotovoltaice pentru a acoperi nevoile.

 

Imagini: Milena Villaba
Articol: Dawn Hammon
Preluat: https://inhabitat.com/house-in-the-forest-is-cork-cladded-with-an-all-natural-pool/
Youtube: https://youtu.be/hTGqmLK7kW4

 

Casa din padure
Casa din padure
Casa din padure
Casa din padure
Casa din padure
Casa din padure
Casa din padure
Casa din padure
Oglinda-model-Circle-efect-Frost-transparent-by-Casali-Home.jpg
Oglinda-model-Circle-efect-Frost-transparent-by-Casali-Home.jpg
Oglinda-model-Eclipse-efect-Frost-Bronz-by-Casali-Home-uai-2064x2168.jpg
Oglinda-model-Eclipse-efect-Frost-Bronz-by-Casali-Home-uai-2064x2168.jpg
Oglinda-model-Open-efect-Frost-Antracit-by-Casali-Home-uai-2064x1454.jpg
Oglinda-model-Open-efect-Frost-Antracit-by-Casali-Home-uai-2064x1454.jpg
Oglinda-model-Orbit-efect-Frost-Cupru-by-Casali-Home-uai-2064x1707.jpg
Oglinda-model-Orbit-efect-Frost-Cupru-by-Casali-Home-uai-2064x1707.jpg

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.