Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Una dintre cele mai mari parcări pentru biciclete oferă experienţa unei vizite la muzeu

Una dintre cele mai mari parcari pentru biciclete din lume a fost inaugurata luna aceasta in Haga, Olanda. Construita in fata garii centrale Den Haag, parcarea are o capacitate de aproape opt mii de locuri, fiind intrecuta doar de parcarea subterana din Utrecht (peste 12.500 de locuri). Ca fapt divers, Olanda este tara in care intalnim mai multe biciclete decat oameni.
Una dintre cele mai mari parcări pentru biciclete oferă experienţa unei vizite la muzeu

Cu o suprafata de 8.000 de metri patrati, cat un teren si jumatate de fotbal, parcarea din Haga ofera in acelasi timp experienta unei vizite la muzeu. Conceputa de studiourile Silo si Marsman, cladirea este prevazuta cu plafoane albe si marcaje inteligente, iar pe peretii sai din sticla cu lumini integrate sunt reprezentate elemente arhitecturale ale unor dintre cele mai cunoscute cladiri din oras, inclusiv Castelul Cavalerilor (Ridderzaal) si Palatul Pacii (Vredespaleis).

Parcarea este gratuita pentru primele 24 de ore si ofera si optiunea de a inchiria biciclete.

Proiectul s-a nascut in conditiile in care aproape jumatate dintre calatori vin la gara cu bicicleta, iar spatiile de parcare s-au dovedit insuficiente in ultimii ani, porivit reprezenantilor companiei feroviare olandeze NS, noteaza Nl Times

 

Foto: Twitter / NS online

 

Citeste si: Prima stradă smart din România


Parcarea este totodata o parte a planurilor autoritatilor din Haga de a promova mai mult mersul pe bicicleta in combinatie cu mijloacele de transport in comun, pentru a asigura astfel o mobilitate sustenabila si o mai mare accesibilitate.

 

Citeste si12 dintre cele mai interesante proiecte de infrastructură pentru biciclete

 

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva