Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ferestrele de mansardă FAKRO pe acoperișuri non-standard

Asigurarea unui stil de viață sănătos și ecologic este deja o cerință comună pentru clădirile rezidențiale nou proiectate. Astfel, au revenit în trend acoperișurile din materiale naturale și nu mai suntem deloc surprinși să vedem o clădire modernă acoperită cu stuf, șindrilă din lemn sau ardezie. Cum asigurăm lumina naturală în mansardele acestor clădiri fără a reduce valoarea arhitecturală a acoperișului?
Ferestrele de mansardă FAKRO pe acoperișuri non-standard
Studiile au arătat că o cantitate insuficientă de lumină naturală în locuință poate fi cauza unui nivel scăzut de energie, a unei atitudini negative sau, în cazuri extreme, poate provoca chiar depresie. Specialiștii în construcții abordează cu maximă seriozitate această problemă. Prin urmare, normele din domeniul construcțiilor definesc cu precizie cantitatea optimă de lumină naturală necesară într-o încăpere, raportând suprafața vitrată la suprafața totală a podelei.

Într-o cameră locuită, această proporție ar trebui să fie de cel puțin 1:12, iar în încăperi speciale, unde este necesară o cantitate mai mare de lumină naturală, raportul ar trebui să fie de cel puțin 1:8.

Întrebarea este cum să asigurăm cantitatea potrivită de lumină naturală în spațiul de la mansardă? Instalarea lucarnelor pe învelitorile speciale menționate mai sus, poate afecta aspectul estetic al întregii clădiri și, cu certitudine, oferă o cantitate de lumină naturală mai mică. Mai mult, această soluție este complicată și necesită mult timp.

Soluția optimă în acest caz este folosirea ferestrelor de mansardă, instalarea lor fiind simplă, fără să necesite intervenții asupra structurii acoperișului. În plus, FAKRO produce diferite tipuri de rame de etanșare, asigurând astfel posibilitatea instalării ferestrelor de mansardă FAKRO pe aproape toate tipurile de acoperișuri.
FTP-V pe șindrilă din lemn / Ferestre conservatoare pe ardezie
FTP-V pe șindrilă din lemn / Ferestre conservatoare pe ardezie
Ferestre FAKRO pe acoperiș verde / Rame pentru montaj pe stuf
Ferestre FAKRO pe acoperiș verde / Rame pentru montaj pe stuf

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
FAKRO ROMANIA