Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Dialog si schimb de experienta intre arhitecti si artisti la Agora Experiments - proiect colateral al Trienalei de Arhitectura

Dialog si schimb de experienta intre arhitecti si artisti la Agora Experiments - proiect colateral al

 

Agora Experiments apare ca o legatura intre virtual si fizic care subliniaza scopului trienalei, si anume acela de a cartografia arhitectura recenta a regiunii si de a crea o retea in dialog intre partile implicate. Proiectul, compus dintr-o expozitie online, o serie de conferinte si dezbateri precum si din interactiuni intre online si offline se va intrepatrunde si va conecta cele trei module ale trienalei (Discursuri Critice, Architectural Drifting – expozitia principala si Premiile East Centric Arhitext).

 

Open-call-ul are 2 sectiuni:

 

1) Experimente: - Promovarea creatiei arhitectilor si artistilor implicati in crearea de proiecte experimentale in spatiul public urban;

 

2) Experiente: - Descoperirea si punerea in valoare a provocarilor si problematicilor cultural-sociale descoperite si abordate de catre creatori pornind de la proiectele experimentale pe care le-au realizat in spatiul public urban.

 

Eligibilitate si inregistrare

 

Participarea la prima sectiune a open-call-ul presupune inscrierea unuia pana la 4 proiecte de arhitectura experimentala realizate in Europa Centrala si de Est, de catre fiecare arhitect / artist / echipa interdisciplinara care lucreaza in aceasta regiune.

 

Cea de a doua sectiune a open-call-ului este optionala si deschide posibilitatea celor care au inscris proiecte la prima sectiune sa participe ca invitati la una dintre cele 2 „dezbateri in proces”. Inscrierea la aceasta a doua sectiune se face prin completarea unui mini-interviu legat de experienta de lucru acumulata in timpul realizarii unuia dintre proiectele inscrise la prima sectiune (proiect la alegerea participantului). Mini-interviul este integrat in formularul de inregistrare.

 

Juriu si selectie


Juriul, compus din renumiti arhitecti straini si redactori ai revistei Arhitext, implicati activ in ultimii 5 ani in studierea productiei contemporane de arhitectura din Europa Centrala si de Est va selecta cel putin 30 de proiecte din cele inscrise la prima sectiune pentru a fi incluse in expozitia online si 4 echipe sau profesionisti (in perechi de cate 2) din a doua sectiune a open call-ului. Cele 4 echipe / profesionisti vor avea ocazia sa contribuie si sa participe la discutiile din panel din cadrul celor 2 dezbateri Agora Experiments gazduite intre 7 si 9 octombrie in cadrul Trienalei de Arhitectura East Centric.

Calendar


- 23 martie 2016 - Lansarea Open Call-ului

- 20 iunie 2016 - Termen limita pentru inscriere

 

Proiectele selectate vor fi anuntate pe 27 iunie.

 

Mai multe informatii despre open call, formularul de inregistrare si regulamentul aici: www.east-centricarch.eu/triennale/agora-experiments

 

Proiectul Agora Experiments este realizat cu sprijinul ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si este un eveniment colateral al Trienalei de Arhitectura East Centric 2016. Trienala de Arhitectura East Centric 2016 este organizata de Fundatia Arhitext design - promotor si producator, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania - partener strategic principal si Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” - partener strategic.

 

 

www.east-centricarch.eu/triennale/

www.facebook.com/EastCentricArchitectureTriennale

 

#ECATriennale2016

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România