Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Fundatia Arhitext da startul celei de-a doua editii a Trienalei de Arhitectura East Centric

Fundatia Arhitext da startul celei de-a doua editii a Trienalei de Arhitectura East Centric

 

Cel de-al doilea modul al Trienalei de ArhitecturaDiscursuri critice, este un concurs de eseuri. Concursul va avea loc in urma unui open call lansat, de asemenea, pe 26 ianuarie. La concurs se pot inscrie studenti, critici de arhitectura sau arta, profesori, filosofi, teoreticieni, sociologi sau arhitecti, urbanisti, designeri cu inclinatii catre teorie, care pot realiza un eseu critic despre arhitectura din tarile Europei Centrale si de Est.

 

Din totalul eseurilor care vor fi inscrise in concurs, cinci vor fi nominalizate, urmand ca autorii lor sa isi sustina lucrarile in fata juriului si a publicului prezent la eveniment. Modulul se va incheia cu o conferinta sustinuta de reputatul teoretician Alberto Pérez-Gómez, presedinte al juriului si invitat special, urmata de o dezbatere publica, la care vor lua parte nominalizatii.

 

Modulul Premiile Arhitext East Centric include un concurs de proiecte la care iau parte lucrari de cea mai buna calitate realizate in ultimii 5 ani in regiune. In plus, acestea vor fi prezentate public de catre autorii lor, in mai multe sesiuni de jurizare. Concursul este completat de doua expozitii online, de expozitia Premiile Arhitext East Centric, precum si de conferinta invitatului special, binecunoscutul arhitect Dietmar Feichtinger.

                                                                    

Un proiect special, derulat in cadrul Trienalei de Arhitectura East Centric, este Agora Experiments, dedicat arhitecturii experimentale. Acesta isi propune sa creeze oportunitati de interactiune si de comunicare intre arhitectii tineri si cei deja consacrati. Agora Experiments va avea loc la Bucuresti si presupune doua saptamani de workshopuri, schimburi de experienta, conferinte, mese rotunde si videoconferinte.

 

Mai multe informatii despre conditiile de inscriere si deadline-uri, puteti gasi pe site-ul dedicat Trienalei: http://www.east-centricarch.eu/triennale/open-call.

 

 

Despre Trienala de Arhitectura East Centric 

Trienala de Arhitectura East Centric este un proiect cultural menit sa deschida portile pentru o colaborare cat mai stransa intre arhitectii, teoreticienii, istoricii si criticii de arhitectura din Europa Centrala si de Est si cei din intreaga lume. Prima editie a Trienalei de Arhitectura East Centric a avut loc in anul 2013, iar tema evenimentului a fost Trans(a)parente.

Trienala de Arhitectura East Centric este organizata de Fundatia Arhitext design, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania si Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”. De mai bine de 25 de ani, Fundatia Arhitext Design reprezinta un cadru de radiografiere a spatiului cultural romanesc si o punere in acord cu tendintele internationale din domeniile arhitecturii, artei si designului. Sprijinita in demersurile sale de arhitecti romani si straini si de teoreticieni consacrati, Fundatia pune in valoare conceptul de dezvoltare durabila, incurajeaza spiritul critic, traseaza noi tendinte si identifica valori prezente si viitoare.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva