Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Decorad Industrie: Ce inseamna LOW H2O

Decorad Industrie: Ce inseamna LOW H2O
  1. Un concept modern de incalzire
  2. Putere termica ridicata
  3. Confort maxim
  4. Consum minim
  5. Siguranta
  6. Sanatos, din punct de vedere termic
  7. Racorduri universale
1.Un concept modern de incalzire
incepe cu radiatoarele LOW H2O


Inertie mica,
confort
termic mare
Gratie utilizarii noilor tehnologii pentru izolatia termica a cladirilor si a materialelor moderne folosite in constructii, sistemele de incalzire ar trebui sa consume din ce in ce mai putina energie. Dar cu cat este mai scazut consumul energetic, cu atat mai fragil devine echilibrul termic, care poate fi usor influentat si de factorii externi, de exemplu caldura solara.Deci, o instalatie de incalzire moderna trebuie sa fie foarte rapida si sa reactioneze cu precizie la orice schimbare de temperatura.

 
Razele solare care patrund in casa printr-o fereastra dubla, furnizeaza mai mult de 1000 watt/m2 de sticla. Gatitul intr-o bucatarie furnizeaza peste 2000 watt iar calcatul rufelor, computerele, uscatoarele si alte aparate electronice sau electrocasnice furnizeaza si mai multa caldura. Astfel, corpurile de incalzire trebuie sa raspunda rapid la aceste schimbari termice.

"Inertia" este
determinata
de continutul
de apa si
greutate
 
Ca sa raspunda rapid la fluctuatiile de caldura, masa radiatorului trebuie sa fie cat mai mica posibil. Cu cat continutul de apa si greutatea sunt mai scazute cu atat "inertia" este mai usor controlabila. De aceea, radiatoarele LOW H2O, cu continutul cel mai mic de apa dintre toate radiatoarele fabricate in intreaga lume, sunt ideale pentru a crea un confort termic modern.2. Putere termica ridicata

Radiatoarele
LOW H2O au fost special
concepute sa foloseasca
agent termic cu
temperatura scazuta.
Radiatoarele LOW H2O sunt mult mai eficiente in comparatie cu radiatoarele clasice. In urma unei cercetari stiintifice laborioase, schimbatorul de caldura a fost conceput sa functioneze ideal in combinatie cu centralele moderne in condensatie, care furnizeaza agent termic la temperatura mai scazuta.

Marind suprafata de contact intre cupru si aluminiu, cu cel putin 43%, obtinem o emisie termica optima, chiar daca temperatura agentului termic este de 40oC.


Mai mult, radiatoarele Jaga LOW H2O sunt disponibile si cu schimbator de caldura dublu, ceea ce inseamna mai multa putere cu dimensiuni minime.

Schimbatorul de caldura dublu permite ca puterea termica sa creasca cu peste 30% fara a mari dimensiunea radiatorului!3.Confort maxim


Sistemele
LOW H2O
asigura
o temperatura
a camerei constanta
si perfect controlata
 
Un radiator LOW H2O utilizeaza doar 1/10 din volumul apei folosit de un radiator clasic. Ca rezultat imediat, reactioneaza cel putin de 3 ori mai rapid si diminueaza variatiile de temperatura din incapere. Acest lucru nu se intampla doar atunci cand avem nevoie de mai multa caldura, ci si in momentul in care apar alte surse de caldura provenite de la aparatele electronice, electrocasnice sau caldura solara.

LOW H2O literar inseamna continut scazut de apa
Astfel, robinetii termostatici nu sunt direct afectati de radiatia termica si actioneaza cu precizie maxima cand sunt folositi impreuna cu schimbatoarele de caldura LOW H2O, masurand cu acuratete temperatura din incapere.

Continutul redus de apa si functionarea precisa a robinetului termostatic asigura o reglare perfecta si cel mai bun confort posibil; temperatura din interior ramane constanta, la nivelul dorit.

Compararea timpului de reactie

Un radiator clasic cu greutatea aprox. de 40kg si puterea de 2000 watt continua sa emita aprox. 600 watt chiar daca robinetul termostatic se inchide. Daca apare soarele, temperatura din incapere creste, apare disconfortul iar energia a fost consumata inutil. Un element LOW H2O de 2000 watt cantareste doar 3 kg si degaja 80 watt. Astfel, dispuneti de mai mult confort si consum energetic redus.4.Consum minim

Aplicatiile practice au
demonstrat un consum
energetic cu 12%
mai redus
Conform unui studiu efectuat in colaborare cu Building Research Establishment din Anglia, 2 case identice au fost echipate cu sisteme de incalzire centrala. Prima a fost echipata cu radiatoare clasice de otel, iar cealalta cu radiatoare LOW H2O. Cele doua sisteme sunt dimensionate si instalate in acelasi fel.
Ele au fost simulate electronic, in aceeasi perioada de timp si cu intensitate scazuta in timpul noptii. Acest test a furnizat o comparatie practica perfecta, facand abstractie de starea vremii, arhitectura cladirilor si obiceiurile proprietarilor. Cercetatorii au descoperit o scadere cu 12% a consumului energetic, la casa echipata cu radiatoare Low H2O.

Un radiator LOW H2O se adapteaza imediat la orice crestere de temperatura, iar dumneavoastra beneficiati de mai multa caldura fara sa platiti suplimentar. Acest procent de 12% reduce eficient emisiile anuale de CO2 pentru aprox.100 kg.

Compararea timpului de incalzire

In maxim 10 minute, sistemul central de incalzire functioneaza la capacitate optima, in timp ce, daca se folosesc radiatoare clasice timpul de incalzire este de 3 ori mai mare. Fara nici un consum suplimentar de energie, radiatoarele LOW H2O raspund imediat la toate fluctuatiile de temperatura. Caldura este emisa atunci cand este necesar si din acest motiv se reduce consumul energetic cu 12%.5.Siguranta

Radiatoarele
LOW H2O
combina
siguranta cu
designul
Caldura radiata la o temperatura de 75oC poate provoca arsuri serioase in cateva secunde. Nu este periculos doar pentru copii, persoane in varsta sau animale, ci temperaturile inalte pot cauza radiatii termice care avariaza mobila si aparatura electronica. Jaga a inteles aceste aspecte iar radiatoarele LOW H2O au fost special concepute pentru a minimaliza riscul contactului cu temperaturile inalte.
Racordarea armaturilor se face in interiorul carcasei de otel, aceasta insemnand ca nici o teava nu este expusa. Totul este asamblat cu atentie, intr-o carcasa cu design atractiv, la alegerea dumneavoastra.

Folosind radiatoarele Jaga LOW H2O, creati un mediu sigur acasa, la scoala, la birou sau orice alta institutie publica, atat dumneavoastra cat si celor apropiati.

In concordanta cu noile standarde de siguranta, panelul frontal al radiatoarelor LOW H2O nu depaseste niciodata 43 oC, chiar daca temperatura agentului termic este de 90 oC. Chiar si in conditiile unui contact sustinut, sunt evitate arsurile.
6.Sanatos, din punct de vedere termic

Distributie
uniforma a
caldurii

Radiatoarele LOW H2O circula aerul cu o viteza redusa, mentinand caldura constanta in orice colt al camerei si protejand in acelasi timp sanatatea persoanelor.

Compararea distributiei temperaturii

Printr-o circulare optima a aerului, temperatura din camera este constanta. Astfel, nu mai apare riscul de umiditate si mucegai. Aerul cald se distribuie in mod egal, in fiecare colt al camerei. Distributia uniforma a aerului s-a remarcat, in special, la cladirile foarte bine izolate. Temperatura aerului cald la iesirea din convectorii LOW H2O, este scazuta si in consecinta, aerul nu mai este uscat, innecacios. Daca agentul termic are o temperatura de 85oC, aerul radiat are 55oC, sau altfel spus, cu 10% mai scazut decat in cazul folosirii radiatoarelor clasice.
7.Racorduri universale

o solutie creativa
pentru orice model
arhitectural


Radiatoarele LOW H2O sunt compatibile cu toate modelele de centrale termice, pot fi combinate si cu alte instalatii de incalzire, pot fi racordate la orice tip de teava.Radiatoarele prezinta o varietate de dimensiuni si culori, sunt compacte si pot fi instalate in orice camera. Incepand cu radiatorul MINI, cu inaltimea de 8 cm si pana la cele mai variate optiuni, de radiatoare incorporate in nisa, mobilier sau cada de baie, nici o alta gama de schimbatoare de caldura nu va ofera atat de multe idei creative.Racorduri mascate

La toate radiatoarele LOW H2O, robinetii si reductiile se pot instala in interiorul carcasei de otel. Mai mult, in cazul racordurilor din perete, tevile sunt mascate de radiator si doar capul termostatic ramane vizibil. Exista 3 modele de cap termostatic TRV, cu design diferit, disponibile in seturi complete cu reductii si robineti pentru toate tipurile de teava.


In comparatie cu radiatoarele clasice, LINEA PLUS, MINI si TEMPO nu au nevoie de ecran protector.

Gratie suprafetelor radiante cu temperatura scazuta, caldura radiata spre fereastra este mult mai mica decat in cazul radiatoarelor clasice echipate cu ecran protector.


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
DECORAD INDUSTRIE
Lucru în România