Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

De ce se deteriorează membrana hidroizolantă?

Membranele sunt aplicate pe suprafața exterioara sau interioara a betonului pentru a forma o barieră care împiedică pătrunderea apei.
De ce se deteriorează membrana hidroizolantă?

Aplicarea membranelor de hidroizolare impermeabile necesită o forță de muncă intensivă, manopera nepotrivita reprezintă doar 90% dintre eșecurile membranelor de impermeabilizare.

Iată principalele motive pentru care membranele eșuează in timp :

- Alegerea greșită a produsului
- Incompatibilitatea membranei cu alte produse, cum ar fi amorsa ce conferă adezivitate pe suprafețe etc.
- Dezlipirea va permite, în cele din urmă, pătrunderea apei în structură

Multe membrane, cum ar fi membranele EPDM / PVC / TPO, nu sunt recomandate pentru aplicațiile la nivel subteran - sub cota zero a terenului (acoperita cu pământ).

- Aplicarea pe o suprafață neuniformă
- Aplicarea pe o suprafață umedă sau udă
- Aplicarea pe o suprafață contaminată
- Lipsa amorsei sau amorsa insuficientă
- Acoperirea insuficientă (in cazul membranelor lichide)
- Suprapuneri necorespunzătoare
- Perforarea cu alte mijloace de lucru
- Deteriorare datorata variațiile de temperatura

Cele mai multe membrane:

- Solicita o protecție suplimentară a stratului de impermeabilizare (cost suplimentar și timp îndelungat de aplicare)
- Sunt predispuse la stresul de fisurare
- Necesita căldură în timpul aplicării (membrană cu atingere) (cost suplimentar/energie)
- Sunt produse pe bază de petrol și sunt nocive pentru mediu
- Au o durată de viață de numai 5-10 ani înainte ca acestea să se deterioreze și să își piardă proprietățile de impermeabilizare și necesita înlocuirea.

Majoritatea membranelor permit ca scurgerile de apa să fie identificate numai după ce a fost efectuată umplerea cu pământ sau cu apa. Deoarece membrana nu mai este accesibilă, vor fi necesare reparații costisitoare din partea negativă a suprafeței. În unele cazuri, toată impermeabilizarea - hidroizolarea suprafețelor trebuie refăcuta.

Poate fi utilizată numai până la o anumită adâncime (structuri subterane) datorită limitărilor în ceea ce privește rezistența la presiune hidrostatică și rezultând fisurarea permanentă.

În concluzie, membranele nu sunt recomandate atunci când este necesară o soluție de impermeabilizare eficientă și de lungă durată.

Tehnologiile, care reduc permanent permeabilitatea și îmbunătățesc proprietățile și durabilitatea structurilor din beton, nu pot fi utilizate niciodată fără apariția unor probleme asociate frecvent cu aplicațiile membranelor.

Penetron Admix - Hidroizolare - impermeabilizare direct in masa betonului

Amestec de impermeabilizare integral cristalin, ce se adaugă în amestecul de beton în momentul dozării. Penetron Admix este format din ciment Portland, nisip de siliciu tratat foarte fin si alte substanțe chimice active brevetate. Aceste substanțe chimice active reacționează cu umiditatea betonului proaspăt si cu produsele secundare ale hidratării cimentului pentru a produce o reacție catalitica in urma careia este generata o structura cristalina insolubila prin pori si prin canalele capilare ale cimentului.

Astfel, betonul devine etanșat permanent împotriva penetrării apei sau a lichidelor provenite din orice direcție. Betonul este de asemenea protejat împotriva deteriorării datorate condițiilor aspre de mediu.

Penetron - Tratament de impermeabilizare structuri existente din beton

Penetron este un material hidroizolant integral cristalin aplicat la suprafață, impermeabilizând și protejând în profunzime betonul.
Este format din ciment Portland, nisip de cuarţ tratat special și un compus din substanțe chimice active. Penetron trebuie amestecat numai cu apă înainte de aplicare.

Când Penetron este aplicat pe o suprafață din beton, substanţele chimice active reactioneaza cu umiditatea şi varul stins prezente în canalele capilare ale betonului formând o structură insolubilă cristalină. Aceste cristale umplu porii şi reduc crăpăturile rezultate în urma contracţiei betonului pentru a preveni infiltrarea ulterioară a apei (chiar şi sub presiune). Totuşi, Penetron va permite trecerea vaporilor prin structură (ex. betonul va putea sa „respire”).

Suplimentar impermeabilizării structurii, Penetron protejează betonul împotriva apei sarate, apei reziduale, apei subterane agresive şi a altor soluţii chimice agresive. Penetron este adecvat pentru utilizare în rezervoare de stocare a apei, instalaţii de tratare a apei etc.

 

De ce se deteriorează membrana hidroizolantă?
De ce se deteriorează membrana hidroizolantă?
De ce se deteriorează membrana hidroizolantă?
De ce se deteriorează membrana hidroizolantă?
De ce se deteriorează membrana hidroizolantă?

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PENETRON ROMANIA
Lucru în România