Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum este mai bine să izolez: la interior sau la exterior?

Termoizolația casei este poate una dintre cele mai simple, dar și cele mai eficiente alegeri pe care le poți face atunci când te gândești la confortul căminului tău.
Cum este mai bine să izolez: la interior sau la exterior?

Avantajele termoizolării sunt semnificative atât din punct de vedere economic, atunci când vine vorba de costurile lunare ale facturilor cu energia, cât şi în ceea ce priveşte calitățea vieții, astfel că vei avea pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, o temperatură constantă cu costuri mici.

Având în vedere că este o investiție ce se amortizează pe termen scurt și mediu, dar cu care rămâi toată viața, deci pe termen lung, este bine să te informezi înainte ce termoizolație să alegi și cum se montează corect.

Materialele de termoizolație existente în piață pot fi mai ieftine sau mai scumpe la o primă analiză, dacă vom compara doar materialul termoizolant, dar costurile finale însumează și manopera, adezivul, plasa de armare și diblurile. Făcând astfel o medie observăm că diferența de cost pentru amortizare este insignifiantă.

De ce este important montajul?

Ca să putem beneficia la maximum de proprietățile materialul termoizolator trebuie să respectăm instrucțiunile de montaj ale producătorului; în caz contrar renunțăm în mod voit și în cunoștință de cauză atât la durabilitate, longevitate, cât și la beneficiile pentru care optăm atunci când decidem să anvelopăm construcția. Important de reamintit că detaliile fac diferența!

Cu se monteaza corect termoizolația? (Video)

Cum este mai bine să izolez: la interior sau la exterior? Indiferent de considerentele pe care le aveți, amplasarea termoizolației la interior nu ar trebui să fie o opțiune.

De ce?

Pentru că stratul de izolație dispus la exterior este primul care intră în contact cu temperaturile scăzute. Dacă materialul termoizolator este de bună calitate, cu bune proprietăți izolatoare, va ține frigul și punctul de rouă mai departe de interiorul clădirii, deci avem o mai mică influență asupra temperaturii din mediul ambiant interior.

În cazul amplasării la exterior a materialului izolant, zidul tinde către echilibru termic cu temperatura din interiorul încăperii, iar ruperea termică ajută în acest caz la stabilizarea inerției, traducându-se în creșterea rezistenței termice a peretelui fără pierderea căldurii zidului și a căldurii din interior.

TERMOIZOLAȚIE LA EXTERIOR

Cum este mai bine să izolez: la interior sau la exterior?

Avantaje

Pierderi de energie mai mici
Creșterea inerției termice
Amplasarea punctului de rouă (îngheț) în afara zidăriei și mai departe de spațiul interior
Nu reduce spațiul interior
Nu creează deranj în casă pe timpul punerii în operă

Dezavantaje

Costuri pentru punerea în operă unde este necesar montajul cu ajutorul unei schele sau a alpiniștilor utlitari.

TERMOIZOLAȚIE LA INTERIOR

Citeşte despre avantajele şi dezavantajele termoizolaţiei la interior pe izomineral.ro

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CELCO