Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce materiale alegi pentru construcții ecologice

Te pregătești să construiești? În acest caz este bine să afli că decizia pe care o iei este mai importantă decât credeai!
Ce materiale alegi pentru construcții ecologice

Știm că o casă reprezintă un pas important, un element de maturizare și de materializare a unor proiecții personale ce încep cu nerăbdare astăzi și pășesc în viitorul nostru, al copiilor noștri și al generațiilor viitoare. O casă este o amprenta ce vorbește despre noi și care rămâne impregnată de-a lungul generațiilor, martor al existenței noastre.

Dacă dimensiunea, designul și locul unde construim casa sunt alegeri pe care le facem în funcție de nevoile și personalitatea noastră, atunci când vine vorba despre materialele alese și modul de construcție, este de prefeat ca alegerile să fie documentate, responsabile și asumate, pentru ca dezicia ta afectează întreg mediul înconjurător.

Folosește materiale care nu au impact negativ și nu poluează

Blocurile de BCA CELCO sunt realizate doar din materii prime care nu au impact negativ asupra mediului atât în etapa de producere, cât și pe toată perioada de exploatare. Pentru producerea elementelor de zidărie și termoizolație fabricate de CELCO nu este necesară defrișarea niciunui pom, nu rezultă deversări și nici reziduuri toxice.

Toate elementele care alcătuiesc betonul celular autoclavizat sunt materii prime minerale regăsite pe scară largă în natură, iar exploatarea acestora nu afecteaza mediul.

Reducerea amprentei de carbon

Termoizolarea eficientă este unul din cele mai importante atribute pe care casa ta trebuie să îl dețină. Reducând costul facturilor de încălzire, pe timp de iarnă și de răcire, pe timp de vară, reduci emisiile și astfel economisești.

Alege termoizolația minerală Izomineral și astfel îți asiguri pe toată durata de exploatare a casei tale: atât confortul, cât siguranța și o reducere substanțială în bugetul tău.

Consum redus, poluare redusă

Construcțiile sustenabile sunt un element crucial în lupta împotriva încălzirii globale și un punct focal a Uniunii Europene în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon. De aceea CELCO este într-un continuu proces de inovație în ceea ce privețte proprietățile termoizolante ale materialelor de zidărie.

Astăzi, datorită rețetei unice de producție ce are ca efect expandarea, pentru producerea blocurilor de BCA CELCO și a Setului termoizolator Izomineral sunt necesare cantități reduse de materie primă pe m3.

Per total, în comparație cu alte materiale de zidărie, soluția de zidărie formată din blocuri de BCA este net superioară din punct de vedere al eficienței, sustenabilității si protecției mediului, începand de la:

1. materia primă – nu este afectat mediul, în procesul de exploatarea;
2. necesarul de materie primă – dublarea volumului cu cel putin 50% în timpul procesului de producție;
3. transport – datorită greutății reduse, se pot transporta este mai eficient;
4. reciclabil – nu exista pierderi, toate rebuturile rezultate in urma productiei sunt reciclate;
5. termoizolator – pastrează căldura în interiorul casei.

Lasă moștenire copiilor tăi și lumii întregi o casă performantă și un mediu sănătos!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CELCO