Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa de hipster

Casa de hipster
Colorat si excentric, acest apartament arata de parca ar fi fost luat in stapanire de un artist nebun, care a inceput cu frenezie sa picteze peretii si diverse elemente constructive, crutand, insa, mobilierul modern si dotarile de ultima ora.  Locul are farmecul lui, desi ramane mai degraba genul de casa pe care ti-ar placea s-o vizitezi, dar nu si in care sa locuiesti. Daca va plac musafirii sau daca aveti intre 20 si 30 de ani, sunteti o fire independenta si originala (si aveti destui bani ca sa va pese prea mult de ce zic altii) ar putea totusi sa va inspire macar o parte dintre ideile celor de la B&B Italia.

 

Arhitectilor de la B&B Italia nu le-a lipsit imaginatia cand au amenajat acest spatiu. Ei au lucrat mai mult dupa intutitie, dovedind o imgainatie flexibila, dar si adapatabilitate la noile tendinte contemporane in ceea ce priveste subcultra hipster. Cei mai tineri si independenti, dar pretentiosi vor gasi pe placul lor un mediu atat de libertin si totusi modern. Livingul imens, cu canepele si taburete fancy, mobilierul si finisajele industriale, lucrarile de arta si comoditatile sunt perfecte pentru cineva care traieste singur sau cel mult cu partenerul, concentrandu-se mai mult pe arta si scoializare decat pe functionalism casnic.  

Peretii de beton, inclusiv cei din dormitor, lasati, nefinisati, la dispozitia proprietarului cu pasiuni artistice (care se pare mai are de muncit pana sa picteze capodopera murala a vietii lui) sunt un sevalet inca in lucru.

 

 

Mai multe pe Home Designing

TERMOSTAT Q20 TERMOSTAT SMART WIRELESS INCALZIRE IN PARDOSEALA SAU RADIATOARE SMART LIFE 4 PROGRAME COMENZI TACTILE
TERMOSTAT Q20, TERMOSTAT SMART, WIRELESS, INCALZIRE IN PARDOSEALA SAU RADIATOARE, SMART LIFE, 4 PROGRAME, COMENZI TACTILE, ALB.jpg
TERMOSTAT Q20 TERMOSTAT SMART WIRELESS INCALZIRE IN PARDOSEALA SAU RADIATOARE SMART LIFE 4 PROGRAME COMENZI TACTILE
TERMOSTAT Q20, TERMOSTAT SMART, WIRELESS, INCALZIRE IN PARDOSEALA SAU RADIATOARE, SMART LIFE, 4 PROGRAME, COMENZI TACTILE, NEGRU.jpg
TERMOSTAT Q7000 CU FIR TERMOSTAT SMART WIFI COMPATIBIL PARDOSEALA SAU RADIATOARE SMART LIFE 6 PROGRAME NEGRU
TERMOSTAT Q7000 CU FIR, TERMOSTAT SMART, WIFI, COMPATIBIL PARDOSEALA SAU RADIATOARE, SMART LIFE, 6 PROGRAME, NEGRU.jpg
TERMOSTAT Q8000L, TERMOSTAT SMART, WIRELESS, WIFI, INCALZIRE PARDOSEALA SAU RADIATOARE, SMART LIFE, 6 PROGRAME, ALB.jpg
TERMOSTAT Q8000L, TERMOSTAT SMART, WIRELESS, WIFI, INCALZIRE PARDOSEALA SAU RADIATOARE, SMART LIFE, 6 PROGRAME, ALB.jpg
TERMOSTAT Q8000L, TERMOSTAT SMART, WIRELESS, WIFI, INCALZIRE PARDOSEALA SAU RADIATOARE, SMART LIFE, 6 PROGRAME, NEGRU.jpg
TERMOSTAT Q8000L, TERMOSTAT SMART, WIRELESS, WIFI, INCALZIRE PARDOSEALA SAU RADIATOARE, SMART LIFE, 6 PROGRAME, NEGRU.jpg
TERMOSTAT Q8000WM CU FIR TERMOSTAT SMART WIFI COMPATIBIL PARDOSEALA SAU RADIATOARE SMART LIFE 6 PROGRAME SILVER
TERMOSTAT Q8000WM CU FIR, TERMOSTAT SMART, WIFI, COMPATIBIL PARDOSEALA SAU RADIATOARE, SMART LIFE, 6 PROGRAME, SILVER.jpg
UNITATE CENTRALA Q20, CONTROLLER PENTRU INCALZIRE IN PARDOSEALA SI RADIATOARE PRIN DISTRIBUITOR, 8 ZONE.jpg
UNITATE CENTRALA Q20, CONTROLLER PENTRU INCALZIRE IN PARDOSEALA SI RADIATOARE PRIN DISTRIBUITOR, 8 ZONE.jpg
Usa rapida R-741 Rigid.jpeg
Usa rapida R-741 Rigid.jpeg
Casa de hipster

Avantaje:
• Vopsite cu vopsele ecologice fara cadmiu si plumb
• Deschiderea si inchiderea sertarelor este foarte simpla datorita solutiei noi - manerul sertarului in pozitia de sus asigura o deblocare usoara si deschiderea sertarului.
• Covoras sintetic antistatic pentru sertare protejeaza sertarul si sculele din interior
• Sertare pe rulmenti
• Sertare compatibile cu module SOS 1/3, 2/3, 3/3
• Posibilitate de adaugare accesorii
• Tabla perforate
• Sistem de inchidere
• Protectie sintetica pentru sertare si scule contra deteriorarii

Configuratorul de truse este o aplicatie creata de Unior Tepid, cu scopul de a va ajuta sa va creati propriul dulap de scule in functie de nevoile si necesitatile dumneavoastra.

Carucioarele de scule prezentate in cadrul configuratorului fac toate parte din gama Unior, ele asigurand o aranjare precisa si o accesibilitate usoara a sculelor.

Casa de hipster
Plomp
Casa de hipster
Plomp
Casa de hipster
Plomp
Casa de hipster
Plomp

Albania devine o destinație de arhitectură contemporană de excepție, nume mari ale profesiei semnând o serie de proiecte proaspăt finalizate sau în curs de realizare în această țară.

Cel mai recent i-am văzut pe olandezii de la MVRDV transformând Piramida din Tirana dintr-un fost simbol comunist într-un monument pentru oameni Lucrând împreună cu IRI Architecture, arhitecții au o realizat serie de intervenții asupra Piramidei din Tirana, o structură piramidală din beton construită în anii 1980 și închinată dictatorului albanian Enver Hoxha, conferindu-i o identitate complet nouă, de centru cultural.

Structura internă a fost deschisă și au fost adăugate numeroase scări care conduc spre acoperiș, oferind în mod simbolic clădirea locuitorilor capitalei.

Tot de curând, arhitecţii danezi de la Cebra au prezentat proiectul pentru viitoarea cea mai înaltă clădire a Albaniei, un design inspirat de munții țării. “Mount Tirana” este o clădire turn cu destinaţie mixtă înaltă de 185 de metri care va fi construită în Tirana, devenind un nou reper într-un peisaj urban în plină transformare: Cum va arăta cea mai înaltă clădire din Albania

Usa rapida Dynaco D-313 EMERGENCY.jpg
Usa rapida Dynaco D-313 EMERGENCY.jpg
Usa rapida DYNACO S-5 ATEX.jpg
Usa rapida DYNACO S-5 ATEX.jpg
Casa de hipster

Cunoașterea unor informații de bază privind subiectul umidității este utilă pentru obținerea unui confort în casa dumneavoastră. Aerul nu poate absorbi o cantitate nelimitată de apă. Există o limită de saturație, adică un maxim privind cantitatea de vapori de apă care poate fi absorbită de aer în termeni absoluți. Acesta este umiditatea absolută, dată în grame de apă pe metru cub de aer.

Conținutul de vapori de apă care este dizolvat efectiv în aer în raport cu o cantitate maximă de vapori de apă pe care aerul ar putea să o absoarbă la temperatura respectivă este denumită "umiditatea relativă" (RH).

Altfel spus, dacă umiditatea relativă a aerului din încăpere este de 50%, de exemplu, exact jumătate din cantitatea maximă de apă ce poate fi absorbită la temperatura actuală este dizolvată în aer.

Este doar o problemă de temperatură

Prin urmare, capacitatea de absorbție a apei din aer depinde, întotdeauna, de temperatura predominantă. Cu cât este aerul mai rece, cu atât mai puțină apă poate și absorbită de aer. Acest lucru este ilustrat în tabelul de mai sus, pe baza a cinci valori de temperatură.

În exemplul 1, umiditatea relativă rămâne 80%, în timp ce cantitatea absolută de apă ce poate fi absorbită variază în mod considerabil în funcție de temperatură.

În exemplul 2, cantitatea de apă conținută în aer, în termeni absoluți, rămâne identică, motiv pentru care crește umiditatea relativă în timp ce temperatura scade.

Trebuie să recunoaștem că acest lucru este destul de complex - și devine și mai complicat având în vedere faptul că putrezirea, coroziunea și formarea mucegaiului sunt favorizate de umiditatea relativă, și niciodată de cea absolută.

Numai umiditatea relativă este absolut relevantă

Așa cum a fost arătat în exemplul 2: într-o cameră cu o temperatură de 5°C și un conținut de apă de

5,4 g / m3, nivelul de umiditate relativă este de 80% - la care metalul corodează și există un risc major

de formare a mucegaiului, în timp ce același conținut de apă la o temperatură a camerei de 25°C duce la o umiditate relativă de doar 23,5% ceea ce reprezintă un mediu mult prea uscat care irită sistemul respirator. Într-un astfel de mediu, mucegaiul și rugina nu ar avea nicio șansă chiar daca aerul în cameră conține aceeași cantitate de apă, adică 5,4 g / m³.

Deci, tot ce contează este să reglezi umiditatea într-un mod controlat. Cantitatea absolută de umiditate ce se extrage din aer este irelevantă; doar nivelul de umiditate relativă este important!

O înțelegere de bază a acestor corelații fizice este un factor crucial pentru implementarea unei soluții eficiente de dezumidificare adaptată la condițiile tale.

DEZUMIDIFICATOARELE ABSORBANTE (DESICANTE)

DISPOZITIVE INDUSTRIALE CU DESCĂRCAREA AERULUI UMED

Dezumidificatoarele profesionale sunt cel mai mult utilizate în sectorul comercial și industrial, unde este nevoie de cantități mari de aer uscat, uneori, la temperaturi foarte reduse.

Atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere tehnic, acest lucru poate fi posibil a se realiza utilizând dezumidificatoare desicante.

În comparație cu soluțiile pentru utilizatorii casnici, dezumidificatoarele comerciale vin cu mai puține elemente de confort și sunt, în schimb, proiectate să ofere robustețe, durabilitate, o durată lungă de viață și o rată ridicată a debitului de aer uscat. Nu în ultimul rând, datorită acestui debit ridicat de aer, umiditatea nu este condensată în interiorul acestor dispozitive, ci este suflată în exterior direct sub formă de vapori de apă calzi sau evacuați printr-un furtun sau canal de evacuare.

Prin urmare, atunci când alegeți aparatul de dezumidificare, asigurați-vă că nu selectați o unitate industrială, deoarece acestea nu sunt, în general, echipate cu containere pentru colectarea apei.

DISPOZITIVE DE DEZUMIDIFICARE PENTRU UZ CASNIC

Aceste dispozitive sunt proiectate pentru uz casnic, pe același principiu ca și dezumidificatoarele de dezumidificare pentru aplicații comerciale.

Aerul din camera este aspirat și ghidat printr-un rotor desicant acoperit cu un agent de absorbție higroscopică pe care se depozitează moleculele de apă din aer. Aerul uscat, deshidratat, este apoi evacuat, înapoi, în încăpere.

Pentru a îndepărta apa din materialul desicant încărcat cu umiditate, aerul cald încălzit de un element de încălzire trece printr-o zonă de regenerare a rotorului cu material desicant într-un circuit continuu. Datorită temperaturii sale, acest aer poate prelua umezeala de pe rotor și apoi o ghidează printr-un element condensator.

Aerul de admisie mai rece circulă simultan în jurul elementului condensator, motiv pentru care apa din interiorul elementului condensează și se scurge într-un rezervor de apă. Aerul de regenerare este apoi reintrodus prin elementul de încălzire într-un circuit constant pentru a prelua din nou umiditatea.

ALEGEREA DEZUMIDIFICATORULUI – CE APARAT ESTE RECOMANDAT PENTRU FIECARE TIP DE UTILIZARE

FACTOR DE SELECȚIE - TEMPERATURA CAMEREI

Temperatura medie a aerului din cameră ce urmează a fi uscată este criteriul cel mai important pentru luarea unei decizii privind selectarea unui dezumidificator adecvat.

Performanță ridicată sub 8°C

În subsoluri neîncălzite, case de weekend sau camere mai reci, cu o temperatură medie a camerei

sub 8°C în timpul iernii, vă recomandăm să utilizați un dezumidificator cu absorbție.

Principiul lor funcțional face posibilă menținerea unui mediu uscat chiar și la temperaturi scăzute. Chiar dacă temperatura crește uneori la 12°C, aceste dispozitive funcționează în continuare în mod eficient. Peste o temperatură de 12°C, cu toate acestea, eficiența energetică scade și un astfel de aparat nu mai este rezonabil din punct de vedere economic.

Dezumidificatoare pentru o plaja mare de temperatura, de la 5 la 35 ° C

Ca o temperatură medie a încăperii de 8°C, este, în general, posibil să se utilizeze dezumidificatoare cu refrigerare. Dacă temperaturile scad permanent sub 15°C în timpul lunilor de iarnă, este absolut necesar să se utilizeze un dispozitiv cu sistem de dezghețare cu gaze fierbinți. Aceste aparate pot fi folosite într-o gama mare de temperatură.

Utilizarea dezumidificatoarelor refrigerante cu sistem de dezghețare pe baza circulației aerului este rezonabilă doar la temperaturile medii de peste 15°C.

FACTOR DE SELECȚIE - COSTURILE DE OPERARE

Când vine vorba de raportul cost-beneficiu și performanța de dezumidificare în raport cu consumul de energie, dezumidifcatorul cu compresor poate, de departe, să pretindă poziția de leader. Aparatele de dezumidificare cu condensator Peltier sunt mai puțin costisitoare din punct de vedere al consumului de energie, la o primă vedere, dar ele sunt, de asemenea, caracterizate prin performanțe scăzute de dezumidificare, necesitând, practic, un consum de trei ori mai mare pentru fiecare litru de condens produs.

Consumul de energie al unui dezumidificator cu absorbție poate fi cu până la 100% mai mare în comparație cu un dezumidificator cu agentul frigorific. Cu toate acestea, costurile de operare poate să fie un criteriu secundar, deoarece pentru anumite aplicații se poate folosi cu succes doar un astfel de dezumidificator.

FACTORUL DE SELECTARE – EFECTUL RADIAL

Dezumidificatoarele cu compresor refrigerant - excelente pentru încăperi de orice dimensiune.

Cu cât spațiul care trebuie păstrat uscat este mai mare, cu atât este mai recomandat un dezumidificator cu compresor. Aceasta gamă oferă o varietate mare de combinații de putere de ventilare și condensare. Pentru a menține camerele mari uscate, dezumidificatorul trebuie să aibă o capacitate mare de absorbție a aerului umed ceea ce necesită un ventilator puternic. Totodată, pentru a dezumidifica această cantitate mare de aer, condensatorul dispozitivului trebuie să fie la fel de puternic.

Prin urmare, atunci când selectați un dezumidificator, acordați o atenție deosebită potrivirii dimensiunii camerei cu cea recomandaă de producător pentru un anumit model. În același timp, verificați aceste valori pe baza unui calcul rațional privind debitul de aer, consumul de energie și capacitatea de dezumidificare specificate. O regulă simplă este aceea ca un aparat nu poate extrage o cantitate mare de apă cu un consum foarte mic.

Dezumidificatoarele Peltier – specialistele volumelor mici

Dezumidificatoarele Peltier nu sunt concepute pentru a usca încăperi mari ci mai degrabă pentru a păstra anumite zone uscate. Construcția compactă, consumul redus de energie electrică și funcționarea silențioasă recomandă acest tip de aparate pentru a fi utilizate în dulapuri de haine sau dulapuri de încălțăminte, debarale, cămări sau, în unele cazuri, în băi mici, fără ferestre, fără mult aport de umezeală (fără duș), Dezumidificatoarele Peltier sunt, în principiu,, potrivite doar pentru medii fără aport constant de umezeală.

Granule desicante

Materialele desicante sunt utilizate în principal pentru a proteja materiale sensibile la umezeală în timpul transportului și depozitării. Toată lumea știe acei mici saci care pot fi găsiți în mărfurile expediate

cum ar fi articole electronice, genți de mână, valize, pantofi sau medicamente. Pungile cu aceste granule sunt foarte potrivite pentru păstrarea mărfurilor ferite de umiditate în containere închise uscate.

Dar există și pungi mai mari combinate cu un recipient, disponibile pe piață ca "dezumidificatoare". Granulele sunt, totuși, nepotrivite în acest scop din mai multe motive. Pe de o parte, efectul lor este limitat la doar câțiva metri cubi de aer și poate fi observat numai în zone fără niciun aport de umiditate externă. Mai mult, dezumidificatoarele cu granule sunt foarte scumpe în raport cu capacitatea lor de uscare, deoarece acestea reprezintă o soluție de unică folosință, solicitând utilizatorului să cumpere în mod regulat pungi noi de granule. Mai mult, granulele saturate nu oferă niciun semnal că trebuie schimbate. Acestea nu oferă niciun semnal de avertizare, nu exista niciun mesaj "rezervor complet", ci pur și simplu uscarea înceteazză.

Dezumidiifcatoarele desicante - tehnologie profesionala pentru încăperi mici, reci

În special în subsoluri reci, neîncălzite sau în spații interioare încălzite temporar, nu există practic nicio alternativă de dezumidificare la acestă categorie de aparate.

Dezumidificatoarele cu compresoare puternice funcționează destul de eficient în medii cu temperaturi de cel puțin 12 ° C, dar dacă temperatura medie a încăperii este constant sub 8 ° C, dezumidificatoare desicante sunt capabile să dezumidifice mult mai eficient.

FACTORUL DE SELECȚIE – FUNCȚIILE DE CONTROL

În sfârșit, un criteriu la fel de important pentru selectarea adecvată a dezumidificatorului poate fi gama sa de funcții.

Dispozitivele din aceeași clasă de performanță diferă în ceea ce privește confortul pe care îl asigură utilizatorului prin diferite funcții importante în funcție de aplicație.

Un timer de 24 de ore ar trebui să fie integrat pentru programar, iar funcția de oprire automată este necesară dacă doriți ca dispozitivul să se oprească după o anumită perioadă de timp.

În plus, multe dispozitive oferă controlul higrostatului care permite setarea, prin intermediul unui buton rotativ sau display, a nivelului de umiditate țintă. Dezumidificatoarele poat avea și alte funcții utile precum Child Lock sau mod de lucru de noapte.

Locul de utilizare, de asemenea, poate fi decisiv. De exemplu, dacă doriți să utilizați dispozitivul în funcționare continuă, nesupravegheat, de ex. în week-end sau în casa de vacanță, dezumidificatorul ar trebui să fie echipat cu un drenaj astfel încât condensul să fie descărcat într-un canal de scurgere în loc de rezervorul de apă care ar trebui să fie golit în mod regulat.

În timpul somnului, fiecare om produce aproximativ 50 ml de umiditate pe oră eliberată în aerul din cameră prin piele. Această valoare crește până la 70 ml în timpul zilei, dacă o persoană are activități sedentare și depășește 100 ml în timpul activităților casnice.

Aportul de umiditatea trebuie, deci, luat în considerare când selectați un dezumidificator.

Usa rapida Dynaco D-313 CLEANROOM
Usa rapida Dynaco D-313 CLEANROOM

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.