Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Biserica cu valoare istorica transformata intr-o locuinta moderna

Biserica cu valoare istorica transformata intr-o locuinta moderna

La marginea orasului Adelaide, Australia, o biserica veche de 135 de ani a fost transformata intr-un spatiu confortabil de locuit. Privit din fata, imobilul pastreaza din solemnitatea unui spatiu de cult si abia dupa ce se ajunge la interior, tavanele inalte si ferestre in arc frant schimba atmosfera intr-una deosebita, spatioasa si primitoare. Noua locuinta este pusa in valoare si de o gradina bine intretinuta, fapt care a ajutat la vanzarea rapida a proprietatii in doar cinci zile dupa ce a fost scoasa pe piata.

 

Biserica a fost construita in 1877 din blocuri de piatra si desi elementele decorative specifice s-au pierdut de mult, fatada inca pastreaza clopotul original care a batut pentru enoriasi pentru aproape o suta de ani.

 

La interior, dupa ce se trece de usa masiva ce se termina intr-un arc frant, musafirii sunt primiti intr-un spatiu cu inaltime mare ce marcheaza livingul. Proprietarii au cerut o recompartimentare a spatiului astfel incat sa le satisfaca nevoile de confort specifice unui trai modern. Astfel, aspectul interior contrasteaza puternic cu exteriorul, prin liniile simple, peretii albi si tavanul din lemn pastrat aparent. Din pacate proprietarii nu au pastrat vitraliile astfel ca acestea au fost inlocuite cu ferestre clare, dar care totusi au respectat geometria golurilor ce se inchid in arc frant.

 

 

In partea din spate a volumetriei se observa cel mai bine amestecul dintre elementele contemporane si cladirea cu valoare istorica. A fost construit un bovindou ale carui ferestre reproduc forma golurilor originale ale bisericii, pentru a pastra un corespondent la nivelul elementelor. Ferestrele se deschid catre un spatiu de servit masa amenajat in curte, in apropierea unei fantani.

 

Locuinta obtinuta in urma lucrarilor de transformare pastreaza aerul impozant al unei cladiri istorice dar in acelasi timp le ofera beneficiarilor un spatiu placut, confortabil si modern, reusind astfel sa se aduca impreuna doua lumi aflate la distante de secole.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România