Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

5 idei remarcabile propuse de studenți la evenimentul care reunește cele mai mari universități de design

Evenimentul anual Global Grad Show din Dubai este un prilej pentru studentii de la facultatile de design din toata lumea sa-si demonstreze creativitatea. Cea de-a patra editie a show-ului desfasurat in cadrul Saptamanii Designului din Dubai (12-17 noiembrie 2018) a gazduit 150 de inventii, reunind participanti de la 100 de universitati diferite, inclusiv institutii consacrate ca Institutul Tehnologic Massachusetts, Universitatea Harvard si Colegiul Regal de Arte din Londra, din 61 de tari.
5 idei remarcabile propuse de studenți la evenimentul care reunește cele mai mari universități de design
Scentimo

Editia din acest an ne-a dezvaluit o noua generatie de designeri, una cu aplecare spre probleme sociale si de mediu. De la produse de curatenie sub forma de capsule la o modalitate prin care poti sa captezi si sa pastrezi parfumul intamplarilor pe care le vei povesti peste ani urmasilor, iata cateva dintre cele mai remarcabile idei prezentate la Global Grad Show.

Twenty - produse de curatenie fara apa si plastic
Twenty - produse de curatenie fara apa si plastic

Majoritatea produselor de curatenie pentru uz casnic contin aproximativ 80% apa. Acest lucru inseamna ca, asa cum arata Mirjam de Bruijn de la Design Academy Eindhoven, Olanda, din patru camioane care transporta sampon, de exemplu, patru nu ar trebui sa fie pe drum. Cu fiecare kilometru parcurs, un camion produce un kilogram de emisii C02. In acelasi timp, este folosita o cantitate insemnata de plastic pentru ambalarea produselor. In aceste conditii, Mirjam propune o linie de produse de curatenie sub forma de capsule, numita Twenty, pe care consumatorii le pot combina cu apa, intr-o sticla reutilizabila, inainte de a le folosi ca de obicei.

 

Foto: Global Grad Show

C.mile - masina de spalat din roata
C.mile - masina de spalat din roata

Pentru soferii de cursa lunga de camion din Iran, Masoud Sistani si Mohammad Ghasemi de la Universitatea de Arta din Isfahan propun transformarea spatiului neutilizat din interiorul rotii vehicului intr-o masina de spalat rufe mobila. Miscarea camionului activeaza dispozitivul, astfel incat rufele sunt spalate din mers.

 

Imagine: Global Grad Show

Solari - cooker portabil alimentat cu energie solara
Solari - cooker portabil alimentat cu energie solara

Cooker-ul portabil Solari creat de Bodin Hon, student la Institutul European de Design de la Milano, foloseste energia solara pentru a prepara mancarea si poate fi folosit oriunde, in parc, la padure sau pe plaja.


Tip Tap Mat - covorasul de intrare care iti deschide usa
Tip Tap Mat - covorasul de intrare care iti deschide usa

Cum ar fi daca, cu bratele incarcate de cumparaturi, nu ar trebui sa mai scotocesti dupa cheie pentru a intra in casa? Gary Ng, Punyotai Thamjamrassri si Giulia Scurati, care studiaza designul industrial la KAIST, Coreea de Sud, au creat un covoras de intrare prevazut cu senzori si conectat la incuietoare, pe care il poti folosi pentru a decuia usa cu piciorul, atat timp cat nimeresti combinatia corecta.

Scentimo - povesti de familie parfumate
Scentimo - povesti de familie parfumate

Acest dispozitiv creat de Yui Komatsua de la Institutul de Design Umea capteaza mirosuri, care sunt apoi asociate cu poze de pe telefon, creand un fel de "povesti parfumate" care pot fi transmise din generatie in generatie.


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România