Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

3 pasi pe care trebuie sa-i urmezi cand doresti sa-ti utilezi casa cu incalzire prin pardoseala

3 pasi pe care trebuie sa-i urmezi cand doresti sa-ti utilezi casa cu incalzire prin pardoseala

Pasul nr 1.

Pregatirea suprafetelor incalzite.

Peste placa de beton pe intreaga suprafata se va aseza polistiren extrudat de minim 20 mm – maxim 50 mm.Peste polistirenul extrudat ca suport de fixare al cablului incalzitor si armare a sapei de egalizare  se va aseza pe intreaga suprafata izolata plasa tip STM ( BUZAU ). Plasa STM trebuie sa aiba grosime de 4 mm si distanta intre ochiurile de plasa de 100 mm. Acesta practic avand dublu rol – armare si suport de fixare al cablurilor incalzitoare.Optional peste polistirenul extrudat se poate aseza si o folie refractara de aluminiu care va imbunatatii timpii efectivi de incalzire.

Observatie: zonele care nu vor fi incalzite gen cada, closet ,dressing, camara ,etc..., vor fi si ele izolate si armate.Perimetral se va folosi o banda izolatoare , polistiren extrudat pentru ruperea termica intre sapa incalzita si pereti.

 

Pasul nr 2
Pregatirea circuitelor electrice.

Fiecare cablu incalzitor va avea nevoie de un circuit clasic monofazic (ca de priza) 3x2,5 mm adus intr-o doza de aparat care se va monta doar pe peretii interiori. Circuitul obligatoriu va fi adus independent din tabloul electric si va avea o siguranta de protectie.Din doza de aparat se vor lasa doua tuburi goale pana la nivelul pardoselii. Un tub va fi folosit pentru partea de cablu rece al cablului incalzitor , un tub va fi folosit pentru senzorul de pardoseala.Amplasarea dozelor pentru termostat se va face exclusiv pe peretii interiori , inaltimea optima pentru pozarea lor este intre 130 cm si 160 cm de la sol.


Pasul nr 3

Turnarea sapei.

Dupa ce izolatia si plasa STM au fost montate , cablurile incalzitoare au fost pozate  se poate turna sapa.Sapa poate fi turnata mecanizat dar si manual.Dimensiunea standard a sapei trebuie sa fie de minim 30 mm maxim 80 mm. Sapa trebuie sa fie curata , nisipul sa fie fin si indepartate toate resturile  de reziduri (lemn,pietre,alte materiale care pot deteriora cablurile incalzitoare). Se recomanda folosirea unui aditiv special pentru incalzirea in pardoseala care confera o mai buna elasticitate sapei dar si o mai buna lipire a sapei in sine de cablul incalzitor. Fapt ce va duce la un randament si o eficienta maxima.Punerea in folosinta a sistemului electric de incalzire se va face dupa 30 de zile dupa turnarea sapei , timp in care sapa trebuie sa ajunga la maturitate (uscare).
Daca toate punctele de mai sus au fost indeplinite sistemul electric de incalzire in pardoseala va avea un randament si o eficienta maxima iar consumurile vor fi foarte scazute.Pentru orice consultanta pentru un sistem electric de incalzire in pardoseala echipa Total Heat va sta la dispozitie.

 

http://www.incalzireinpardoseala.com.ro

 

Articol apartinand exclusiv Total Heat.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România