Mozaic

Placaj al unei suprafete, realizat din elemente mai mici imbinate intre ele. Marmura, ceramica, agregate colorate, sticla si smaltul sunt folosite cel mai des. Mozaicul clasic consta din aranjamente artistice realizate prin lipire de suprafata de lucru a bucatilor minerale alese. Mozaic este denumit, impropriu, amestecul intr-un beton de pardoseala a unor agregate minerale, finisajul fiind efectuat prin slefuirea suprafetei materialului intarit.

Mozaic florentin - pardoseala realizata din sparturi de marmura de forma triunghiulara, inglobate intr-o masa de ciment colorat.

Mozaic roman - pardoseala realizata din fragmente de placi de forme, marimi si culori variate din pietre naturale sau din marmure, rosturile fiind umplute cu o masa de ciment colorat.

Mozaic venetian - compozitie decorativa de pardoseala sau murala, relizata din fragmente mici, diferit colorate, din marmura sau din alte pietre naturale colorate. 2. Compozitie decorativa murala realizata din fragmente mici, diferit colorate, din sticla opaca.