Scanare 3D Pod Dolhasca, pentru o viitoare reabilitare

Echipa Graphein a realizat scanarea 3D pentru Podul Dolhasca.

 

Descriere proiect:

Podul de peste raul Siret, la Dolhasca, judetul Suceava, a fost construit intre 1904-1914, pe o lungime totala de 133 m. Pentru o viitoare reabilitare, echipa Graphein  a analizat  cu precizie cele 3 deschideri de cca 40 m folosind tehnologie laser. 

 

Fiecare punct obtinut este un obiect in baza de date, obiect pozitionat in spatiu extrem de precis pe 3 dimensiuni, care poate contine foarte multe informatii.

Astfel in urma scanarii se obtine norul de puncte 3D sau pointcloud. S-a obtinut un nor de puncte la intersectia intre lumina scannerului si suprafata obiectului scanat.
Acesta poate fi importat in softurile de desen sau modelare. Norul de puncte reprezinta un suport precis si complet pe baza caruia se reproduc digital elementele de interes.
Acest exemplu de nor de puncte ne va ajuta la modelarea 3D in Revit si la extragerea tuturor planurilor si sectiunilor necesare.

Norul de puncte este format astfel dintr-un grup de puncte independente, care pot fi grupate pe culori si pozitie, putand fi usor filtrate si afisate.

 

S-a realizat scanarea Podului Dolhasca pentru a reprezenta elementele componente prin desen 2D, pentru a vedea imaginea de ansamblu si detaliata, precum si pentru a putea vedea modul in care stalpii de rezistenta sunt aliniati in concordanta cu elemente sustinute de acestia. De asemenea, desenul detaliat al elementelor podului, separate, duce la aflarea suprafetei exacte a podului, pentru ca mai departe sa se ia deciziile legate de ce cantitate de vopsea sau alte materiale sunt necesare pentru reabilitarea amplasamentului.

 

Despre Graphein:

Graphein lucreaza cu adevarul intreg, fara omisiuni ce pot sa serveasca scopurilor companiei in detrimentul beneficiarului. Ne exprimam cu claritate, sinceritate si precizie, ne onoram intelegerile comunicate si contam pe respect atat in interiorul, cat si in afara companiei. 

 

Podul Dolhasca in timpul realizarii scanarii 3D de catre echipa GRAPHEIN  Dolhasca GRAPHEIN GRAPHEIN
Detaliu - Pod Dolhasca in timpul scanarii 3D  Dolhasca GRAPHEIN GRAPHEIN
Scanare 3D - Pod Dolhasca - proiect realizat de GRAPHEIN  Dolhasca GRAPHEIN GRAPHEIN
Podul Dolhasca - scanare 3D realizata de GRAPHEIN  Dolhasca GRAPHEIN GRAPHEIN
Nor de puncte - Pod Dolhasca  Dolhasca GRAPHEIN GRAPHEIN
Scanare 3D - nor de puncte - Pod Dolhasca  Dolhasca GRAPHEIN GRAPHEIN
Scanare 3D Pod Dolhasca  Dolhasca GRAPHEIN GRAPHEIN