Scanare 3D pentru hale industiale in scopul studierii starii actuale a cladirilor

Graphein a realizat scanarea 3D pentru fostele hale industiale din Rosiorii de Vede, in scopul studierii starii actuale a cladirilor.

 

Despre Graphein:

Contam pe performanța individuala, iar in acelasi timp cunoaștem si apreciem importanta si valoarea muncii in echipa in  procesul de transformare a obiectivelor in realizari.

 

Scanarea 3D este de folos inginerilor, arhitectilor si specialistilor din domeniul construcțiilor, cu utilizare pentru: Building Information Modeling, proiecte civile si industriale, arhitectura si urbanism, monumente istorice si site-uri arheologice. Informatiile sunt precise si utile oricarui specialist în domeniu, intrucat permit efectuarea de mici interventii in mod rapid si fara costuri ridicate. Un mare plus pe care il aduce această metoda este faptul ca diferitele probleme ale structurii se detecteaza din timp si pot fi remediate inainte sa se agraveze.

 

Avantajele scanarii 3D:

Metoda de scanare laser permite crearea unei copii digitale cu precizie milimetrica pentru orice tip de constructie.

Rezultatul scanarii este redat printr-o retea densa de puncte care poate fi vazuta ca o fotografie in care pixelii sunt definiti ca puncte de coordonate 3D.

Face posibila analiza oricarui detaliu fara a afecta suprafata obiectivului scanat si reduce riscurile masuratorilor traditionale in zonele mai greu de ajuns sau afectate de trecerea timpului. Daca este luata in calcul si complexitatea detaliilor obtinute, avantajele sunt imbatabile.

 

Descriere proiect:

Pentru proiectul realizat in Rosiorii de Vede pentru o fosta hala industriala, scanarea 3D a ajutat la studierea starii actuale a cladirii.

Rezultatul masuratorilor de topografie a constat intr-un releveu 3D complet, respectiv 3 planuri de nivel, 3 invelitoare, 12 fatade si  6 sectiuni. Proiectul cuprinde 3 hale si un corp administrativ in suprafata de 5000 mp, 7000 mp, 8000 mp.

Proiect realizat de Graphein - scanare 3D hale industriale  Rosiorii de Vede GRAPHEIN Graphein
Hale industriale in timpul scanarii 3D  Rosiorii de Vede GRAPHEIN Graphein
Scanare 3D pentru Halele Rosiorii de Vede  Rosiorii de Vede GRAPHEIN Graphein
Scanare 3D - proiect realizat de Graphein  Rosiorii de Vede GRAPHEIN Graphein
Scanare3  3D hale industriale  Rosiorii de Vede GRAPHEIN Graphein