Pensiune 12 camere Comandau, Covasna

De ce pensiune la Comandau!?

Comandaul este un loc aparte - un loc aparent uitat de lume, o oaza de liniste, aer curat, munti si paduri fara sfarsit care va poate elibera de stresul cotidian atat iarna cat si vara. Localitatea Comandau este situata in apropierea orasului Covasna la 22 km de acesta, la o altitudine de 1030 m in Depresiunea Comandau din Muntii Bretcului pe cursul superior al raului Basca Mare.

Numele comunei provine din cuvantul german Grenzkommando care insemna post de graniceri (aici fiind vechea granita dintre Romania si Imperiul Austro-Ungar).


Cerinta beneficiarului a fost de a include 12 camere de cazare si o camera de zi intr-o suprafata desfasurata de constructie destul de mica. Regimul de inaltime dorit, parter + etaj. Bugetul la fel, destul de mic. Avand aceste coordonate am ajuns la urmatorul rezultat in ceea ce priveste acest proiect: pensiunea propusa adopta un volum compact, foarte bine structurat.

Volumetria este simpla, acoperisul nu incearca sa iasa in evidenta asa cum v-ati astepta fiind vorba despre o pensiune la munte, ci ramane cat mai putin vizibil. Atractia majora a cladirii ramane albul fatadelor in combinatie cu lemnul local si cateva accente de negru, gri.

Cladirea incearca sa se distinga in peisaj, asa cum o faceau casele taranesti in trecut, iesind in evidenta prin contrastul puternic cu natura.


In parter intalnim zona de zi cu bucataria si patru camere de cazare + spatii tehnice, iar in etaj am propus opt camere de cazare cu pat dublu. Prin aceste delimitari de pe fatade, alb - lemn, reducem din masivitatea volumului si reusim sa ne indepartam de o imagine foarte compacta a volumului.

Scara interioara, elementul de legatura dintre parter si etaj este clar marcata pe fatade si este tratata cu lemn aparent la exterior.

In interior, in general spatiile si holurile prezinta puncte de interes, goluri destul de mari, vitrate, ce creaza o stransa legatura intre interior si exterior. Directiile de mers sunt prevazute avand ca si capete de perspectiva ferestre mari cu vedere catre natura. Pensiunea ofera turistilor o atmosfera de calm si relaxare lasand natura sa domine scena. Treptele de acces exterioare si terasele vor fi realizate din lemn, busteni. Suprafata desfasurata totala pensiune este de 415 mp.


Sistem constructiv:

- Cadre din beton armat si inchideri zidarie din caramida.

- Pereti interiori zidarie din caramida + gips-carton, vopsea lavabila alba.

- Finisaj fatada: tencuiala impermeabila decorativa alba si lemn protejat pentru exterior.

- Invelitoare: tabla faltuita, culoare gri inchis.

Pensiune 12 camere - Comandau - Covasna - Vedere din fata Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - Vedere laterala Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - Vedere din spate Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.1 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.2 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.3 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.4 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.5 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.6 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.7 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.8 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.9 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.10 Covasna AsiCarhitecturaPensiune 12 camere - Comandau - Covasna - 02.11 Covasna AsiCarhitectura