Extindere, consolidare, etajare si recompartimentare locuinta existenta

Arhitectura:

Arh. Vasile Rosca
Stud. Arh. Aparaschivei Mihai Alexandru
Rezistenta: dr. ing. Mircea Vaduva
Instalatii: ing. Mihai Dobre


Specificatii proiect

Regim de Inaltime: Parter si un Etaj
Amprenta la Sol: 9.5x 7.5= 71 mp
Suprafata Construita: 142 mp
Suprafata Utila: 110 mp
Living: 1, Dormitor: 3, Baie: 1, Spatiu Depozitare: 2


Functiunile propuse la parter sunt:

- living - consolidare, recompartimentare
- dormitor - consolidare, recompartimentare
- bucatarie - existenta
- baie - existenta
- hol 8.00 mp - extindere


Functiunile propuse la etaj sunt:

- dormitor - etajare
- dormitor - etajare
- dressing - etajare
- baie - etajare


Beneficiarul lucrarii a solicitat intocmirea documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de construire si realizarea detaliilor de executie pentru „Extindere, Consolidare, Etajare si Recompartimentare locuinta existenta, cu regim de inaltime parter”.


S-a dorit etajarea partiala a casei, cu un nivel, noua constructie urmand sa aiba regimul de inaltime parter si etaj. Extinderea sa realizat spre Nord, cu o suprafata de 3.5 x 9.5 m.


Conform certificatului de urbanism, a fost nevoie de realizarearea partiala a casei, precum si prin extinderea acesteia, se modifica sistemul structural si apar eforturi suplimentare. Drept urmare, zona care a fost etajata, a fost mai intai consolidata.


Dupa ce s-a stabilit modul de consolidare si dimensiunile elementelor structurale, s-a inceput proiectul de casa, prin realizarea arhitecturii. Functiunile dorite de beneficiar la nivelul parterului au fost: un hol, casa scarii care sa cuprinda si o zona de depozitare, un living si un dormitor.


La nivelul etajului, in acest proiect de casa au fost prevazute urmatoarele functiuni: un hol, un dressing, o baie, un spatiu de depozitare si doua dormitoare.


In momentul in care s-au prezentat beneficiarului imagini 3D (Randari) cu acest proiect de casa, acesta a dorit ca podul sa fie functional pe o suprafata cat mai mare. Astfel, prin solutiile tehnice adoptate, s-a obtinut in pod un spatiu util de aproximativ 30 mp.


Pentru Proiecte Case asemanatoare va rugam sa ne contactati.

Extindere, consolidare, etajare si recompartimentare locuinta existenta  Chitila, Ilfov ArhiProPubExtindere, consolidare, etajare si recompartimentare locuinta existenta  Chitila, Ilfov ArhiProPubExtindere, consolidare, etajare si recompartimentare locuinta existenta  Chitila, Ilfov ArhiProPubExtindere, consolidare, etajare si recompartimentare locuinta existenta  Chitila, Ilfov ArhiProPubExtindere, consolidare, etajare si recompartimentare locuinta existenta  Chitila, Ilfov ArhiProPubExtindere, consolidare, etajare si recompartimentare locuinta existenta  Chitila, Ilfov ArhiProPubExtindere, consolidare, etajare si recompartimentare locuinta existenta  Chitila, Ilfov ArhiProPubExtindere, consolidare, etajare si recompartimentare locuinta existenta  Chitila, Ilfov ArhiProPub