Protecție împotriva umidității, rezistența la foc în cadrul procesului de reabilitare și extindere a Mănăstirii Agapia din Jud. Neamț

Divizia Saint-Gobain Rigips Romania, parte a companiei Saint-Gobain Construction Products Romania, prezenta pe piata romaneasca din 1994, a reusit sa-si construiasca o reputatie solida prin diversitatea si calitatea ridicata a produselor si solutiilor (sisteme si servicii) inovatoare destinate amenajarilor interioare, ca si prin locul central pe care il ocupa clientul in sistemul sau de valori.
Produsele si solutiile marca Rigips®  raspund provocarilor momentului: eficienta energetica, protectia mediului si dezvoltarea durabila.

Lucrarile de reabilitare si extindere a Manastirii Agapia cu o noua sala de praznuire au incorporat diverse solutii si produse Rigips®, cu ajutorul carora s-au obtinut multiple performante: protectie impotriva umiditatii, rezistenta la foc (EI 120). Un rol deosebit in acest proiect l-au avut placile speciale din gips-carton GLASROC F-Riflex care au contribuit la realizarea plafoanelor curbe, pastrandu-se astfel arhitectura initiala din sec. al XVII-lea.

 

CONSTRUCTOR: Regie proprie Manastirea Agapia  (ing. Ciocirlan Rodica)

ARHITECT: Dom Studio


Materiale utilizate:


- Placile speciale din ciment Aquaroc sunt recomandate pentru spaţii cu expunere directa la acţiunea apei sau umiditii excesive.In plus, ofera rezistenta la foc a peretilor despartitori si un nivel ridicat de izolare fonica, ceea ce le face ideale pentru zonele cu trafic si zgomotoase din cladirile de agrement, scoli, cladiri publice. Suprafata placilor Aquaroc poate fi finisata cu orice fel de finisaje de interior, inclusiv cu placi ceramice sau piatra naturala. 

 

- Pe langa acestea, au intrat in opera: placi din ipsos armat cu  fibra  de sticlă, incombustibile (clasa de reactie la foc A1) GLASROC F Ridurit, placi de ipsos armate cu fibra de sticla GLASROC F-Riflex recomandate pentru realizarea de constructii uscate cu protectie la foc cu suprafete curbe (tavane, pereti), profile din tabla din otel zincat gofrat Rigiprofil®, profile metalice din segmente din oţel zincat Vertebra, chit alb de finisare rosturi pentru plăci din gips-carton Rigips® Vario, placi din gips-carton standard Rigips® RB, placi din gips-carton rezistente la umiditate Rigips® RBI, placi din gips-carton rezistente la foc Rigips® RF.

Manastirea Agapia - sala de praznuire dupa amenajare  Neamt SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - DIVIZIA RIGIPSManastirea Agapia - sala de praznuire, detalii tavan  Neamt SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - DIVIZIA RIGIPSManastirea Agapia, dupa reabilitare  Neamt SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - DIVIZIA RIGIPSRealizarea lucrarii de reabilitare si extindere a Manastirii Agapia Neamt SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - DIVIZIAManastirea Agapia in timpul reabilitarii si extinderii  Neamt SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - DIVIZIA RIGIPSReabilitarea si extinderea Manastirii Agapia  Neamt SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - DIVIZIA RIGIPS