Camine de inspectie si de vizitare pentru apometre sau canalizari VALPLAST INDUSTRIE

Camine de inspectie si de vizitare pentru apometre sau canalizari VALPLAST INDUSTRIE

Contactează furnizorul
VALPLAST INDUSTRIE
Camine de inspectie D315 si D355/D315
Căminele de inspecție D315 si D355/D315 sunt în principiu cămine de racord și pot fi de trecere (cu două racorduri orientate la 180º ) sau de colectare (cu 4 racorduri, dispuse la 0º-135º-180º-225º) și se compun din:
- baza căminului, realizată din polipropilena (PP) prin injecție în matriță are diametrul de 315 mm, respectiv 355 mm și două sau patru racorduri DN 160 sau DN 200 mm.
- înălțătorul sau coloana căminului este o țeavă din PVC corugată, cu un singur perete și diametrul exterior de 315 mm, respectiv 355 mm, etanșată în bază cu o garnitură de elastomer și cu lungimea standard de un metru;
- în partea superioară a coloanei se fixează (printr-o garnitură elastomerică montată pe interior) telescopul, realizat dintr-un segment de țeavă PVC multistrat DN315 mm, pe care se fixează capacul de protecție din plastic, beton sau fontă, în funcție de condițiile de trafic impuse.
Adâncimea de îngropare este de aproximativ 1,5 m.
 
Avantajele căminelor de inspecție D315 si D355 constau în primul rând în gabaritul redus, tradus în volum minim de săpătură, apoi greutatea redusă și usurința transportului și instalării, fără mijloace mecanizate; sistemul de asamblare cu garnituri de elastomer asigură etanșeitatea îmbinărilor, fără riscul poluării solului sau al infiltrațiilor din sol în canalizare. Realizarea bazei căminelor din plastic cu profile de curgere asigură eliminarea eventualelor depuneri de solide chiar la debite reduse, iar stabilitatea chimică a materialelor plastice conduce la aprecierea unei durate de viață de peste 50 de ani.
Căminele de inspecție D355/D315 sunt conforme cu standardul SR EN 13598-1.
 

Cămine de inspecție D315

Schiță dimensiuni Cămine de inspecție D315
 

Capac D315 clasa A15 din polipropilena

Schiță dimensiuni Capac D315 clasa A15 din polipropilena
 

Baze de trecere si colectare pentru camine de inspectie D355/315

Schiță dimensiuni Baze de trecere si colectare pentru camine de inspectie D355/315
 

Garnitura pentru coloana D355/315

Schiță dimensiuni Garnitura pentru coloana D355/315
 

Capac din polipropilena pentru gradina

Schiță dimensiuni Capac din polipropilena pentru gradina
 
 
Cămine de inspecție D400
Căminele de inspecție D400 sunt în principiu cămine de racord și pot fi de trecere (cu două racorduri orientate la 180º) sau de colectare (cu 4 racorduri, dispuse la 0º-135º-180º-225º).
Componența căminelor D400 este urmatoarea:
– baza căminului, realizată din polipropilenă (PP) prin injecție în matriță și având diametrul de 400 mm, cu două sau patru racorduri DN 160, DN 200, DN 250, DN 315 sau DN400
– înălțătorul sau coloana căminului este o țeavă DN400 din PVC multistrat SN4, etanșată în bază cu o garnitură de elastomer și cu lungimea de un metru.
– în partea superioară a coloanei DN400 se fixează o manșetă din cauciuc DN400/DN315 care permite culisarea piesei telescopice DN315 prevăzute cu capac de protecție sau grătar, din PP sau fontă și la clasa corespunzatoare condițiilor de trafic în zonă.
Variantele de protecție a părții superioare a căminelor sunt:
- capac clasa A15 sau B125, din material compozit;
- capac clasa A15, din polipropilenă sau fontă;
- capac clasa B125 din fontă;
 - grătar clasa B125 din fontă;
Este posibilă și construcția fără telescop, situație în care coloana va avea înălțimea corespunzătoare adâncimii necesare a căminului.
Înalțimea maximă a căminului poate ajunge până la 6 metri.
Avantajele căminelor de inspecție D400 constau în primul rând în gabaritul redus, tradus în volum minim de săpătură, apoi greutatea redusă și ușurință transportului și instalării, fără mijloace mecanizate; sistemul de asamblare cu garnituri de elastomer asigură etanșeitatea îmbinărilor, fără riscul poluării solului sau al infiltrațiilor din sol în canalizare. Realizarea bazei căminelor din plastic cu profile de curgere asigură eliminarea eventualelor depuneri de solide chiar la debite reduse, iar stabilitatea chimică a materialelor plastice conduce la aprecierea unei durate de viață de peste 50 de ani.
Căminele de inspecție D400 sunt conforme cu standardul SR EN 13598-1.
 

Camine de inspectie D400 gata de montaj - Tip compact si standard

Schiță dimensiuni Camine de inspectie D400 gata de montaj -  Tip compact si standard
 

Baza de trecere si colectare pentru camine de inspecție D400

Schiță dimensiuni Baza de trecere si colectare pentru camine de inspecție D400
 

Coloana din PVC pentru camine D400

Schiță dimensiuni Coloana din PVC pentru camine D400

Capac D400 clasa A15 din polipropilena

Schiță dimensiuni Capac D400 clasa A15 din polipropilena
 

Garnitura manseta telescop

Schiță dimensiuni Garnitura manseta telescop
 
 
Cămine de inspecție D600
Căminele de inspecție D600 pot fi de racord, de ramificație sau cămine curente pe colectoarele de canalizare, pot avea adâncimi de până la 6 metri și se compun din:
– baza căminului, realizată din polipropilenă (PP) prin injecție în matriță și având diametrul interior de 685 mm, cu două sau patru racorduri identice, pentru țevi cu perete neted având diametrele cuprinse între DN/OD160 și DN/OD400.
– înălțătorul sau coloana căminului este o țeavă corugată din PP, cu diametrul exterior de 683 mm și lungimea între 2 și 6 metri, montată la partea superioară a bazei și etanșată cu o garnitură de elastomer.
– în partea superioară a coloanei D683 se montează pe interior un inel elastomeric ce permite culisarea unei piese telescopice DN600 din PP (cursa maximă 300 mm), iar deasupra acesteia se fixează capacul de protecție din fontă, la clasa corespunzatoare condițiilor de trafic în zona, cu sau fără inel de beton.
 
Căminul de inspecție D600 poate fi adaptat pentru funcționare în regim de rupere de presiune, în cazul în care una din intrări este plasată cu până la 4 metri deasupra nivelului bazei; dacă conducta are diametrul până la DN200 se practică racord suplimentar în coloana căminului, iar peste această dimensiune este indicată ramificarea intrării, adică o intrare DN200 în coloană și o intrare la diametrul original, în baza căminului.
Este posibilă și construcția cu baza oarbă (fără racorduri) în situația utilizării căminului ca rezervor de colectare sau stație de pompare, cu racorduri de intrare – ieșire practicate “in situ ” direct în coloană.
 
Avantajele căminelor de inspecție D600 din material plastic, comparativ cu căminele clasice din beton constau în primul rând în greutatea redusă și ușurința transportului și instalării, fără mijloace mecanizate; sistemul de asamblare cu garnituri de elastomer asigură etanșeitatea îmbinărilor, fără riscul poluării solului sau al infiltrațiilor din sol în canalizare. Realizarea bazei căminelor din plastic cu profile de curgere asigură eliminarea eventualelor depuneri de solide chiar la debite reduse, iar stabilitatea chimică a materialelor plastice conduce la aprecierea unei durate de viață de peste 50 de ani.
Căminele de inspecție D600 sunt conforme cu standardul SR EN 13598-2.

Baza inchisa pentru camin de inspectie D600

Schiță dimensiuni Baza inchisa pentru camin de inspectie D600

Baza de colectare pentru camin de inspectie D600

Schiță dimensiuni Baza de colectare pentru camin de inspectie D600

Coloana din polipropilena corugata pentru camine de inspectie D600

Schiță dimensiuni Coloana din polipropilena corugata pentru camine de inspectie D600
 

Garnitura pentru coloana D600

Schiță dimensiuni Garnitura pentru coloana D600

Telescop pentru camine D600

Schiță dimensiuni Telescop pentru camine D600

Baza de trecere pentru camin de inspectie D600

Schiță dimensiuni Baza de trecere pentru camin de inspectie D600
 
Cămine de vizitare D1000
Căminele de vizitare D1000 pot fi cămine de ramificație sau cămine curente pe colectoarele de canalizare, pot avea adâncimi de până la 6 metri și se compun din:
- baza căminului, realizată din polipropilenă prin injecție în matriță și având diametrul interior de 1000 mm, cu două sau patru racorduri laterale identice, pentru țevi cu perete neted având diametrele cuprinse între DN/OD200 și DN/OD500.
-inelul intermediar, realizat din polipropilenă prin injecție în matriță și având diametrul interior de 1000 mm, cu înălțimea de 250, 500 sau 1000 mm și prevăzut la interior cu trepte de scară pentru acces; îmbinarea cu baza căminului și între modulele de inel intermediar, se realizează cu garnituri inelare de cauciuc. Inelul intermediar poate fi scurtat prin tăiere, dacă acest lucru este necesar, dar tăierea este posibilă numai în locurile marcate. Numărul și înălțimile unitare ale inelelor intermediare determină inălțimea totală a căminului.
- în partea superioară a inelului intermediar se montează capacul căminului, realizat deasemenea din polipropilenă prin injecție în matriță și care se termină la partea superioară cu o porțiune cilindrică pentru acces, având diametrul interior de 625 mm. Pe această porțiune sunt trasate repere circulare la fiecare centimetru, pe o înălțime de 25 de cm, în vederea ajustării finale a inălțimii căminului, prin tăiere.
Capacul căminului se protejează printr-un capac din fontă, având golul de intrare de 600 mm, la clasa de trafic A15, B125, C250 sau D400 conform normei EN124, cu sau fără inel intermediar din beton.
Este posibilă și construcția cu baza oarbă (fără racorduri) în situația utilizării căminului ca rezervor de colectare sau stație de pompare, cu racorduri de intrare – ieșire practicate “in situ” direct în inelele intermediare.
Căminul de vizitare D1000 poate fi adaptat pentru funcționare în regim de rupere de presiune, în cazul în care una din intrări este plasată cu până la 4 metri deasupra nivelului bazei; dacă conducta are diametrul până la DN200 se practică racord suplimentar în coloana căminului, iar peste această dimensiune este indicată ramificarea intrării, adică o intrare DN200 în coloană și o intrare la diametrul original, în baza căminului.
Componentele căminului D1000 sunt executate cu nervuri de rigidizare, fiind capabile să reziste presiunii solului și pânzei freatice ridicate.
Avantajele căminelor de vizitare D1000 din material plastic, comparativ cu căminele clasice din beton constau în primul rând în greutatea redusă și ușurința transportului și instalării, fără mijloace mecanizate. Sistemul de asamblare cu garnituri de elastomer asigură etanșeitatea îmbinărilor, fără riscul poluării solului sau al infiltrațiilor din sol în canalizare. Realizarea bazei căminelor cu profile de curgere asigură eliminarea eventualelor depuneri de solide chiar la debite reduse, iar stabilitatea chimică a polipropilenei conduce la aprecierea unei durate de viață de peste 50 de ani.
Căminele de vizitare D1000 sunt conforme cu standardul SR EN 13598-2.

Baze inchise pentru camin D1000

Schiță dimensiuni Baze inchise pentru camin D1000
 

Baze de colectare pentru camine D1000

Schiță dimensiuni Baze de colectare pentru camine D1000

Baze de trecere pentru camine D1000

Schiță dimensiuni Baze de trecere pentru camine D1000

Piesa superioara camin D1000

Schiță dimensiuni Piesa superioara camin D1000

Inel intermediar pentru camin D1000

Schiță dimensiuni Inel intermediar pentru camin D1000
 
Cămine de vizitare D1100
Caminele de vizitare D1100 sunt realizate din polietilenă prin rotoformare, în construcție monobloc. Acestea pot fi cămine de ramificație sau cămine curente pe colectoarele de canalizare și sunt disponibile în variantele constructive următoare:
- cămin închis, fără racorduri
- cămin de vizitare cu un singur racord, preformat, fie DN/OD160 cu DN/OD200, fie DN/OD250 cu DN/OD315.
- cămin de vizitare de trecere, cu două racorduri preformate, plasate la 180º, având diametrul de DN/OD400 sau DN/OD500.
- cămin de vizitare de colectare, cu 4 racorduri preformate, plasate la 0º-135º-180º-225º, opțiunile de diametru fiind DN/OD160 cu DN/OD200 sau DN/OD250 cu DN/OD315.
- cămin de vizitare de colectare, cu 4 racorduri preformate, plasate la 0º-93º-180º-267º, cu diametrul DN/OD250 cu DN/OD315.
Toate tipurile enumerate au la partea superioară o gură de acces, plasată excentric și având diametrul de 640 mm. Pe interiorul acesteia există un locaș în care se montează o garnitură de cauciuc pentru pozitionarea telescopului, iar pe exterior un altul, pentru o clemă metalică circulară ce asigură prin strângere cu șurub fixarea telescopului în poziția finală.
Piesa telescopică este disponibilă în două variante de lungime, asigurând o plajă de reglare de 200 sau 500 mm pe verticală.
Protecția gurii de intrare se asigură cu capace necarosabile din polietilenă sau carosabile din fontă, la clasele de trafic C250 și D400.
Inaltimea maxima a caminului cu perete standard, fara telescop este de 2500 mm, iar cu perete multistrat de 4500 mm.
Avantajele căminelor de vizitare D1100 din material plastic, comparativ cu caminele clasice din beton constau în primul rând în greutatea redusă și ușurință transportului și instalării, fără mijloace mecanizate; construcția monobloc elimină riscul poluării solului său al infiltrătiilor din sol în canalizare. Realizarea bazei cu profile de curgere asigură eliminarea eventualelor depuneri de solide chiar la debite reduse, iar stabilitatea chimică a polietilenei conduce la aprecierea unei durate de viață de peste 50 de ani.

Camine de vizitare D1100 cu baza inchisa

Schiță dimensiuni Camine de vizitare D1100 cu baza inchisa

Camine de vizitare D1100 cu o intrare si o iesire

Schiță dimensiuni Camine de vizitare D1100 cu o intrare si o iesire
 

Camine de vizitare D1100 cu trei intrari la 45° si o iesire

Schiță dimensiuni Camine de vizitare D1100 cu trei intrari la 45° si o iesire

Camine de vizitare D1100 cu trei intrari la 90° si o iesire

Schiță dimensiuni Camine de vizitare D1100 cu trei intrari la 90° si o iesire

Capace de protectie din PEHD pentru camine D1100

Schiță dimensiuni Capace de protectie din PEHD pentru camine D1100

Garnitura de etansare pentru camine D1100

Schiță dimensiuni Garnitura de etansare pentru camine D1100

Colier de fixare pentru telescop

Schiță dimensiuni Colier de fixare pentru telescop

Telescop pentru cămine D1100

Schiță dimensiuni Telescop pentru cămine D1100

Stații de pomare apă uzată

Stațiile de pompare sunt cămine de vizitare D1100 din polietilenă, amenajate pentru această aplicație, în sensul că sunt prevăzute cu racorduri de intrare – ieșire și au instalată în interior o pompă submersibilă cu declanșare cu plutitor, conectată la racordul de ieșire.
Utilizarea cea mai frecventă este în colectarea și evacuarea către rețeaua de canalizare a apelor reziduale menajere, acolo unde rețeaua se află la distanțe mai mari sau deasupra nivelului de colectare.
Este deasemenea posibilă utilizarea pentru îndepărtarea apei colectate prin sisteme de drenaj sau provenite din precipitații.
În funcție de gradul de siguranță dorit, stațiile de pompare pot fi dotate cu una sau doua pompe și sistem de automatizare și protecție adecvat.

Avantajele stațiilor de pompare din material plastic, comparativ cu căminele clasice din beton constau în primul rând în gabaritul redus, tradus în volum minim de săpătură, apoi greutatea redusă și ușurința transportului și instalării, fără mijloace mecanizate; construcția etanșă monobloc elimină riscul poluării solului sau al infiltrațiilor din sol în canalizare.
Stabilitatea chimică a polietilenei conduce la aprecierea unei durate de viață de peste 50 de ani.


 

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Camine de inspectie si de vizitare pentru apometre sau canalizari VALPLAST INDUSTRIE
Contactează VALPLAST INDUSTRIE și cere prețuri pentru proiectul tau.
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.