Domnilor, Suntem in mileniul III, vorbim despre tehnologia de lacuire de pe vremea bunicii?

Domnilor, Suntem in mileniul III, vorbim despre tehnologia de lacuire de pe vremea bunicii?
Buna ziua, vreti probabil sa amintim despre masini de lacuit sau despre o serie de servicii care se pot presta pe aceasta nisa de catre firme de specialitate. E drept ca ce am prezentat mai sus sunt scurte informatii despre tehnicile de baza (si inca valabile), accesibile oricui vrea sa afle cum isi poate lacui propriul parchet cu bugetul pe care il are la dispozitie. Suneti desigur liber sa faceti si alte recomandari, e un subiect extrem de vast. Numai tipurile de lacuri existente pe piata si (ca nisa) doar cele ecologice merita un articol separat. O sa revenim asupra subiectului, oricum, si in alte materiale, legate strict de tehnologii moderne rapide. Va multumim pentru comentariu.
N-am vrut sa supar nici sa jignesc pe nimeni, sincer imi cer scuze, dar ma asteptam intradevar la solutii profesioniste, pana la masini sunt si scule mai simple (role ,aplicatoare din diferite materiale functie de lacul folosit) care pot fi folosite si de amatori. (pensula mare chiar este depasita)
Daca tot ati deschis discutia, aveti dreptate si cu celelate solutii (as preciza totusi ca personal am aplicat cu pensula si n-am avut parte de niciun inconvenient). Altfel, legat de celelate tehnici, ar trebui sa precizam chiar la acest articol cateva lucruri: pentru aplicarea lacurilor pe baza de apa se folosesc role speciale, nu dintre cele pentru vopsea lavabila care sunt facute in general din bumbac, si care s-ar imbiba prea tare cu lac si ar lasa dungi inestetice. Da, lacul se poate aplica si cu spatula, din nou cu precizarea ca tipurile sensibile de lemn nu trebuie niciodata tratate prin aplicarea lacului cu spatula, ci numai cu rola. Altfel, ca metoda, unele lacuri se pot aplica si cu pistolul de vopsit, dar DOAR daca producatorul specifica aceasta pe eticheta. Acum, desigur, cel mai bine ar fi ca metoda de aplicare a lacului sa se faca in concordanta cu alegerea produsului de lacuit: pe eticheta exista specificatiile de aplicare si putem vedea exact ce este recomandabil in cazul lui. Asa cum am promis, o sa revenim cu un material legat mai mult de produse si categorii de lacuri. O zi frumoasa!
Vad ca nu renuntati la pensula, v-as intreba doar daca ati pus 300 mp de lac cu pensula.
Nu, am dat pe 35 mp, nu am vila... dar cine are de lacuit 300 mp cred isi permite solutii profesionale, echipa angajata etc.