Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Zaha Hadid, printre cei sase nominalizati sa creeze noile fantani din Londra

Zaha Hadid, printre cei sase nominalizati sa creeze noile fantani din Londra

Un nou concurs pentru alegerea proiectului castigator in vederea realizarii unor noi serii de fantani ce vor decora piatetele londoneze urmareste pe langa factorul estetic si reducerea deseurilor rezultate in urma dependentei locuitorilor de apa imbuteliata. Sase birouri de arhitectura britanice au fost selectate pentru a participa la aceasta competitie, printre care se numara Zaha Hadid, Hopkins Architects, Studio Wave, Eric Parry Architects, ADAM Architecture si Allford Hall Monagham Morris (AHMM).

 

Echipa condusa de Zaha Hadid a propus o fantana a carei forme se inalta si se intind asemeni unei copertine oferind trecatorilor o zona de umbra pentru a se odihni si a se racori. Aceasta declara jurnaristilor urmatoarele: „Fantanile otomane traditionale amplasate in chioscuri au devenit locuri de socializare, spatii in care membrii comunitatii obisnuiau sa se intalneasca”.

Echipa Studio Weave a propus o varianta mult mai colorata, care a fost descrisa precum „Surse de apa” care pe langa spatiile special destinate plantelor acestea canalizeaza interesul catre punctele din care oamenii pot sa bea apa curata.

 

„Prin definirea unor puncte pe harta orasului in care locuitorii sa gaseasca surse gratuite de apa proaspata se creaza un traseu si noi spatii pentru intalniri” declara co-fondatorul firmei, doamna Maria Smith.

Mare parte din restul propunerilor contin idei similare, spre exemplu Eric Parry Architects a propus la propriu un chiosc care indeplineste in acelasi timp si functiunea de stand de ziare. 

 

Hopkins Archhitects a proiectat o structura care le ofera trecatorilor posibilitatea de a se adaposti de soare sau de ploaie, incurajnad discutiile spontane.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România