Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

YOTEL, hotelul din Time Square - New york

YOTEL, hotelul din Time Square - New york

Hotelul YOTEL a fost construit in zona culturala a Manhattan-ului, intre strazile 42 si 10 si inaugurat anul trecut. Este primul hotel din acest lant care a rupt barierele Europei, fiind construit peste ocean de echipa de la Rockwell Group. Conceptul revolutionar a fost dezvoltat de CEO-ul Gerard Greene si fondatorul Yo! Simon Woodruffe, inspirati fiind de hotelurile capsula din Japonia si de experienta luxoasa de la bordul aeronavelor. In acest fel au creat un hotel de prima clasa, confortabil, eficient si convenabil ca pret. Hotelul avand 669 de camere va face parte dintr-o investitie mai mare, acoperind o suprafata de 1,2mil sqf si care va mai cuprinde o zona de locuinte si un teatru proiectat de Frank Gehry.

 

Pentru a proiecta aceasta cladire simbol, proprietarii au apelat la serviciile Rockwell Group care impreuna cu o firma Softroom, din Marea Britanie au reusit sa transfere eficienta, flexibilitatea si tehnologia inovatoare obtinuta din experienta aeroporturilor din Londra si Amsterdam, intr-un hotel urban foarte la moda. Volumetria va fi decorata in culorile marcii YOTEL din gama violet, albastru, bej si verde. Rockwell Group a creat o fatada, spatii publice si camere de oaspeti care vor atrage turistul care vine la New York pentru cateva zile dorind sa fie in mijlocul actiunii dar sa beneficieze si de un spatiu nou, dotat dupa ultimile cerinte. Avand cea mai mare terasa din Manhattan, un restauraurant, zone de relaxare, un bar, sali pentru intalniri si diferite evenimente, tot ceea ce oaspetii doresc este la indemana.

 

 

Pentru transformarea exteriorului cladirii intr-un semnal luminos, arhitectii au folosit elemente prefabricate din beton iluminat cu ajutorul LED-urilor. Pentru a realiza o zona de acces moderna si eleganta, usa a fost facut din sticla sablata laminata si iluminata.

Oaspetii sunt introdusi in atmosfera specifica unui YOTEL printr-un foaier cu design futurist, avand o copertina din bambus care delimiteaza zona receptiei si cea de bagaje. Robotul pentru bagaje este elementul central al spatiului, o masinarie iluminata artistic ale carei mecanisme au fost expuse pentru a crea impresie in randul oamenilor pe masura ce incarca si depoziteaza bagajele lor.

 

Din foaier se ia liftul pana la etajul patru care adaposteste spatiile publice interioare si exterioare, destinate oaspetilor care doresc sa se relaxeze, sa discute afaceri sau sa socializeze, sa serveasca o bautura sau ceva de mancare. Zona de control asigura servicii suplimentare, monitoare touch-screen pentru diverse informatii legate de spectacole sau restaurante. Suplimentar, in zona destinata clientilor a fost amenajat un Business Club Lounge care are un bar si spatii separate pentru intalniri sau petreceri private. Tot la acest etaj a fost amenajat si un restaurant cu 105 locuri inspirat de dojo-urile japoneze, impreuna cu o sala de sport.

Una dintre cele mai spectaculoase zone ale hotelului este terasa de 20 000sft, cea mai mare din Manhattan si care a fost amenajata cu bambus, avand separeuri pentru persoane importante.

 

Cele 640 de camere pentru oaspeti ocupa18 etaje deasupra celui de-al 4-lea si 5-lea etaj, asigurand eficienta maxima si tehnologie de ultima ora dar la o scara mai mica: un pat care se transforma in canapea la o simpla atingere de buton, un perete care adaposteste un televizor plat si spatii de depozitare, cat si o baie complet inchisa in sticla.

 

La etajul 5 se afla cinsprezece apartamente premium, unele avand terase individuale si jacuzzi. Unul dintre cele trei ultra-luxoasele apartamente imperiale a fost amenajat tot la etajul 5, iar celelalte doua la ultimele doua niveluri avand terase proprii.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

20181214 RW-LAT PROD PICT 06.png
20181214 RW-LAT PROD PICT 06.png
20190730 RW-LAT PROD PICT 17
20190730 RW-LAT PROD PICT 17
20180122 RW-CWE-D PROD 8.jpg
20180122 RW-CWE-D PROD 8.jpg
20180327 RW NC PROD 13.png
20180327 RW NC PROD 13.png
20180907 RW-CEE-CZ-PROD 3.jpg
20180907 RW-CEE-CZ-PROD 3.jpg
20190429 RW-LAT ILLU 50.png
20190429 RW-LAT ILLU 50.png
Sistem L1 Pro 32 cu Subwoofer Sub1
Sistem L1 Pro 32 cu Subwoofer Sub1

Dacă sunteți în căutarea unui sistem audio portabil care oferă un sunet puternic și clar, sistemul L1 Pro32 cu Subwoofer Sub1 reprezintă alegerea perfectă. Instalarea și demontarea sunt rapide, este ușor de transportat, iar la toate acestea se adaugă o performanță audio de neegalat.

Cele 32 de difuzoare configurate în array oferă o acoperire generoasă de 180° pe orizontală, fiind ideal pentru spațiile medii și mari, iar cu Subwooferul Sub1 odată conectat, claritatea și puterea sunetului vor atinge un nou nivel.
Fie că este vorba despre spectacole susținute de DJ, interpreți solo sau trupe mici, publicul auditor va avea o experiență audio de neuitat, indiferent de locul în care se află în sală.

Tehnologia Bose Flex Array oferă posibilitatea instalării unor echipamente cu un design flexibil, care se pliază pe nevoile utilizatorilor, dar și pe configurația spațiului vizat. Astfel, pachetul alcătuit din două boxe Bose Array F1 812 și doi bași Bose F1 permite controlul modelului de acoperire verticală, fiind disponibile opțiunile “Drept”, “C”, “J” sau “J inversat”. Egalizarea sonoră se face automat, pentru a menține balansul tonal optim, indiferent de situație.

Subwooferul Bose Sub1, cu puterea sa de 1000 de wați și designul compact, permite un transport facil, dar oferă aceleași performanțe ca un bas de dimensiuni convenționale.

Pachet 2 boxe array Bose F1 812 si 2 basi Bose F1
Pachet 2 boxe array Bose F1 812 si 2 basi Bose F1

Muzicienii solo, formațiile și cei care susțin discursuri publice își pot impresiona acum publicul cu un sunet de o claritate uimitoare. Acest lucru este posibil datorită sistemului array Bose L1 Model 1S, care este puternic, compact și suficient de ușor pentru a fi instalat rapid într-un spațiu de dimensiuni medii.

Sistem array Bose L1 Model 1S
Sistem array Bose L1 Model 1S

Difuzoarele de dimensiuni mici dispuse vertical oferă o emisie a sunetului cu o acoperire orizontală largă, de 180°, pentru a reduce reverberația nedorită. Sunetul se va propaga uniform, iar nivelul volumului va scadea mult mai lent decât în cazul difuzoarelor cu o incintă convențională.

La sistemul pentru sunet live Bose L1 Model 1S se pot adăuga module de bas B1 sau B2, pentru mai multă flexibilitate ori pentru o putere și mai mare.

De asemenea, sistemul se poate extinde prin conectarea mixerelor opționale ToneMatch.

Echipamentele de sonorizare Bose Professional sunt versatile și oferă soluții adaptate în funcție de cerințele utilizatorilor.

Bose Professional în Romania prin All Audio
Contact:
București, Str. Puțul lui Zamfir 45-47, et. 2, Sector 1
Tel: 0728 82 22 22

Atelier „Uranusul copiilor” la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), 2019
Atelier „Uranusul copiilor” la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), 2019

Ce aspecte ale felului cum ai fost crescută sau ai fost educată ţi-au modelat principiile sau filozofia de viaţă/în meseria de arhitect?

Cele mai frumoase lecții de generozitate, sub toate formele ei, le-am primit de la bunica paternă. Am învățat că e important să împarți cu ceilați și să ajuți dezinteresat. Cred că și voluntariatul e tot o formă de generozitate, un prilej de a împărtăși din pasiunile și experiența ta, de a împărți timpul tău cu ceilați.

Corectitudinea, onestitatea, respectarea promisiunilor făcute sunt valori de bază învățate în familie, după care mă ghidez atât în plan profesional, cât și personal.

Timpul petrecut „în fața blocului” alături de copii de vârstă apropiată, jucând „Castelul”, „Baba oarba”, „Leapșa”, „De-a v-ați ascunselea”, „Coarda”, „Elasticul”, „Frunza”, „1, 2, 3 la perete stai”, „Șotron”, „Țările”, „Sforicica”, plimbându-ne cu patine cu rotile sau cu biciclete, construind cazemate din zăpadă și cucerind strada atunci când se oprea circulația iarna, a fost prilej de bucurie și entuziasm, de a învăţa despre importanța echipei și a relațiilor care se creează în interiorul ei, despre organizare, colaborare, interacțiune, conectare, reguli, dar și că rolul fiecăruia e important.

Profesia de arhitect implică muncă de echipă și intuitiv încerc să regăsesc în fiecare grup din care fac parte ceva din acea experiență din copilărie.

Vacanțele petrecute la țară, unde timpul se scurgea într-un ritm mult mai lent față de cel de la oraș, au fost ocazii de a observa plante, animale, materiale și tehnici de construcție tradiționale, oameni, obiceiuri, tradiții, de a fi aproape de natură, dar mi-au dat și un sentiment de libertate, pe care îmi place să îl regăsesc în tot ceea ce fac.

Clasa pregatitoare A, Școala Gimnazială Sf. Silvestru
Clasa pregatitoare A, Școala Gimnazială Sf. Silvestru

Cine sau ce a avut cea mai mare influenţă asupra muncii tale până în prezent?

Cea mai mare influență a avut-o arh. Constantin Ciurea (Costi, cum îi spuneam noi). Cu el am făcut pregătirea la desen pentru admiterea la facultate. Îl admiram cu toții, îl percepeam ca pe un prieten mai mare, dar și ca pe un model. Reușea să ne transmită pasiunea lui pentru arhitectură, pentru detalii, avea umor și un mod fascinant de a explica orice, încât totul părea foarte simplu și logic în același timp. De la el am dobândit un anumit mod de a gândi și de a-mi pune întrebări, astfel încât să găsesc soluția potrivită.

Peste aceasta s-au suprapus și interconectat, în proporții variabile, şi alte influențe pe care le-au avut profesorii și asistenții de atelier din timpul facultății, specialiștii invitați în cadrul Masterului „Reabilitarea patrimoniului construit” (de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – UAUIM), excursiile de studiu, echipele din care am făcut parte de-a lungul timpului, De-a arhitectura Talks 2015, copiii de la Școala Gimnazială „Sf. Silvestru” din București, pe care i-am cunoscut în cadrul programelor „De-a arhitectura în orașul meu” și „De-a arhitectura mini”, profesoara de pedagogie Crenguța Oprea (FPSE) de la care am învățat despre strategii didactice interactive.

„My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”) clasa a VII-a Școala Gimnazială
„My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”), clasa a VII-a, Școala Gimnazială Pia Bratianu, 2017

Când ai început colaborarea cu De-a Arhitectura? Şi de ce? La ce te aşteptai?

După ce am devenit părinte educația a căpătat o importanță aparte. Descoperind pedagogia Montessori mi-am dat seama ce uşor pot învăţa copiii prin intermediul unui material concret noţiuni aparent complicate, am fost atrasă de faptul că nu exista o delimitare clară între materii şi mi-am dorit să mă implic în zona educaţiei, dar prin intermediul profesiei de arhitect. Ce poate fi mai frumos decât să îţi împărtăşeşti pasiunile şi experienţa cu alţii? Aşa că am început să visez la ateliere cu copiii, fiindcă mi se părea că acela ar fi cadrul potrivit pentru fuziunea între educaţie şi arhitectură. Şi eu, la rândul meu, învăţasem foarte uşor în cadrul atelierelor.

În acea perioadă am descoperit pagina de Facebook a Asociaţiei De-a Arhitectura şi am văzut un anunţ legat de înscrierierea voluntarilor. Prima interacţiune cu De-a Arhitectura a fost în cadrul Săptămânii „Şcoala Altfel” din 2015, ca voluntar la atelierul „Căsuţa omuleţului Lego” şi cumva am rămas cu impresia că întreg cursul e o succesiune de ateliere. Vara am vizitat împreună cu copiii mei expoziţia claselor De-a arhitectura, organizată la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), ca să am o idee şi mai clară despre curs. Mă înscrisesem deja pe listele de voluntari pentru cursul „De-a arhitectura în orașul meu”, aflasem că am fost repartizată la Școala Gimnazială „Sf. Silvestru” din București, la clasa a III-a, alături de prof. înv. primar Cristina Mateescu (am făcut echipă până în 2020 şi aveam planuri împreună pentru următorii doi ani) şi aşteptam cu nerăbdare începerea anului şcolar.

În timpul training-ului pentru cursul „De-a arhitectura în orașul meu” mi-am dat seama că nu e vorba doar despre ateliere, aşa cum credeam, ci vor fi și expediţii în cadrul cărora copiii vor avea ocazia să exploreze cu toate simțurile mediul construit, precum și multe jocuri.

În anul școlar 2016-2017 am fost invitată să fac parte din echipa de pilotare a cursului „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”) la Școala Gimnazială „Pia Brătianu” din București, alături de arh. Claudia Bingöl și prof. Doina Cucu.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.