Locuinta unifamiliara P+1E - Bucuresti, str. Campul cu narcise

Pe un teren dreptunghiular lung si ingust, invecinat cu un calcan pe o latura si avand o deschidere la strada foarte mica, propunem aceasta locuinta pentru o familie cu patru membri.


Parterul locuintei este retras fata de limita vecina iar etajul se extinde in consola in limitele admise de lege. Accesul in locuinta se intalneste pe latura lunga pe sub consola. Traseul spre acces - intradosul consolei, peretele si pardoseala sunt placate cu lemn de deck. Placajul din lemn si retragerea propusa creaza o zona intima, de protectie, care ne va conduce catre accesul in locuinta si catre zona din spatele casei, unde este amenajat un spatiu pentru relaxare si petrecerea timpului liber. Nordul este orientat catre stada, unde gasim bucataria, locul de luat masa (parter) si un domitor (etaj); livingul (parter) si dormitor (etaj) sunt orientate catre sud iar al 3-lea dormitor (mansarda) este orientat catre vest.

In parter exista un grup sanitar minimal iar in etaj 2 bai: baia matrimoniala si baia comuna celor doua dormitoare. Parterul este gandit ca un spatiu deschis, tip vagon, in care intalnim livingul, bucataria, scara si un grup sanitar. Acestea functioneaza impreuna ca si spatiu de zi. Etajul si mansarda se rezolva generos avand camere si bai pe masura.

Putem spune ca pe un teren mic am realizat o locuinta spatioasa. In incinta este prevazut un loc de parcare auto iar in conditii exceptionale pot intra 2 autoturisme.


- Suprafata totala construita: 135 mp

- Suprafata utila totala: 99.63 mp

- Suprafata teren: 150 mp.


Sistem constructiv si materiale: fundatii, cadre si plansee din beton armat, zidarie din caramida, sarpanta din lemn, invelitoare tabla gri, fatade: tencuiala impermeabila decorativa alba, tamplarie neagra.

Locuinta unifamiliara P+1E Bucuresti - str. Campul cu narcise  Bucuresti AsiCarhitecturaLocuinta unifamiliara P+1E Bucuresti - str. Campul cu narcise 02.2  Bucuresti AsiCarhitecturaLocuinta unifamiliara P+1E Bucuresti - str. Campul cu narcise 03.2  Bucuresti AsiCarhitecturaLocuinta unifamiliara P+1E Bucuresti - str. Campul cu narcise  Bucuresti AsiCarhitectura