Volumul simplu al unui hambar poate fi o locuinta primitoare

Tavanele inalte sunt puse in valoare in zona de zi, obtinandu-se un spatiu cu o amplitudine deosebita. Unul din peretii laterali a fost complet inlocuit cu usi vitrate, care permit interiorului sa se deschida catre peisajul pitoresc de la tara. Lamelele din lemn masiv trec prin fata geamurilor, oferind protectie impotriva privirilor indiscrete si a razelor soarelui, astfel ca atmosfera de la interior ramane luminoasa dar racoroasa si placuta.
La interior arhitectul a mizat pe aspectul placut al lemnului masiv care se regaseste in elementele de structura, dusumele si placajul de pe pereti. Desi este un volum ingust interioarele sunt spatioase, in parte datorita luminii naturale si a albului care invaluie peretii si tavanele.
Accesul se face direct in living, de unde prin intermediul unei scari din lemn se ajunge in zona de noapte. Planseul care delimiteaza mezaninul a fost un element nou introdus in cadrul procesului de reconversie al hambarului pentru ca altfel nu exista spatiu suficient pentru a gazdui toate functiunile necesare. La parter, in partea din spate a fost amenajata bucataria si locul de luat masa, beneficiind de acces direct spre zona de zi.
Locuinta obtinuta este o combinatie de modern si traditional, oferind un grad de confort conform nevoilor actuale dar in acelasi timp pastreaza ceva din farmecul vietii la tara, in mijlocul naturii.
Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com