Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Vine Valul! Spectaculoasa clădire "The Wave" a fost finalizată

La mai bine de cinci ani de la disparitia arhitectului danez Henning Larsen, complexul rezidential The Wave ("Valul"), unul dintre cele mai deosebite proiecte ale sale, a fost finalizat de biroul de arhitectura care ii poarta numele. Rezultatul final respecta intocmai viziunea originala a lui Larsen, care si-a dorit sa faca din "Val" una dintre cladirile de referinta ale orasului.
Vine Valul! Spectaculoasa clădire "The Wave" a fost finalizată

Lucrarile la cladirea situata in orasul danez Vejle, pe malul unui fiord, au inceput in 2006, dar au fost sistate doi ani mai tarziu, pe fondul crizei financiare internationale. Santierul a fost redeschis in 2015, la doi ani dupa moartea lui Larsen (iunie 2013), iar acum toate cele cinci "creste" ale structurii se inalta semet desupra golfului alaturat.

"Terenul care inconjoara Vejle este unic pentru dealurile sale valurite, care nu sunt o priveliste neobisnuita in Danemarca. Am proiectat valul ca o noua prezenta extraordinara pe orizontul Vejle, una care reflecta si incorporeaza regiunea inconjuratoare", a explicat Soren Ollgaard, partner si director de design la Henning Larsen.

Complexul insumeaza o suprafata de 14.000 de metri patrati si include peste 100 de apartamente. Fiecare dintre cele cinci segmente este dispus pe noua etaje, iar la nivelul superior gasim cate un apartament de tip duplex.

 

La interior, apartamentele sunt simple, cu pardoseli din lemn si vitraje generoase. Un set de scari situat la baza cladirii conduce spre o alee si o zona de acces la golf.

 

The Wave a primit in 2013, pe cand era doar partial finalizata, prestigiosul premiu Civic Trust Award in 2013, fiind pentru prima data in mai bine de jumatate de secol cand o firma daneza de arhitectura obtinea aceasta distinctie.

 

"Forma ondulata a cladirii de apartamente evoca peisajul inconjurator, apele fiordului Vejle sau ridicarea fiordului insusi. Aducand mai mult de o suta de locuinte si un dig public in zona de iesire la apa a orasului, Valul este un motor al revitalizarii si un magnet pentru activitate si comunitate", spun arhitectii.

 

Foto: Henning Larsen

 

Vine Valul! Spectaculoasa clădire "The Wave" a fost finalizată
Vine Valul! Spectaculoasa clădire "The Wave" a fost finalizată
Vine Valul! Spectaculoasa clădire "The Wave" a fost finalizată

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva