Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie

Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie

Ceea ce in trecut a fost o fabrica de caramida din regiunea Toronto este acum sediul pentru Evergreen Foundation si un nou centru dedicat naturii, educatiei si culturii.  Proiectul de renovare intitulat Evergreen Brick Works a fost condus de echipa de la Diamond Schmitt Architects iar rezultatul a condus la revitalizarea unui tern de tip „brownfield” din Don Valley, Toronto. In cadrul interventiei de renovare si reabilitare s-a construit si o cladire noua, care a primit certificatul LEED Platinum, ce gazduieste spatiile administrative, educationale si centrul de primire pentru organizatia non-profit.

 

Dupa finalizarea lucrarilor fosta fabrica de caramizi a devenit o emblema durabila a comunitatii care provoaca vizitatorii ca prin diferitele activitati sa relationeze cu natura si cu orasul. Pentru a putea demara proiectul, echipa de arhitecti a trebuit sa refaca terenul prin restaurarea cladirilor, curatarea deseurilor existente si a spatiului inconjurator. Pasul urmator a constat in protectia peisajului inconjurator si a raului prin montarea unui pavaj permeabil, a unui sistem de colectare a apelor de ploaie, prin plantarea de noi zone cu vegetatie care sa incurajeze procesul natural de filtrare.

 

Din ruinele fostei fabrici a fost construita o noua cladire, Centrul pentru Orase Verzi, care a devenit exponentul Fundatiei Evergreen. Imobilul proiectat gazduieste spatii pentru organizari de evenimente si sali de curs la nivelul parterului, la primul etaj se gasesc doar sali de curs iar la ultimul nivel sunt spatiile birourilor administrative.

 

 

Pentru a putea obtine certificatul LEED Platinum echipa de proiectare s-a axact pe crearea unei anvelopante performante astfel incat sa se micsoreze pierderile de energie. Atat acoperisul verde cat si pelicula alba ce il protejeaza pe anumite zone ajuta la reflexia razelor soarelui astfel incat spatiile de dedesubt sunt izolate si protejate de incalzirea excesiva si efectul de insula. Un sistem mecanic eficient contine tuneluri solare, sistem de ventilare natural, recuperare de caldura si incalzire radianta. Proiectul include de asemenea panouri foto-voltaice, colectori pentru apa de ploaie, sistem eficient de iluminat si instalatii sanitare.

Acum, proiectul Brick Works include o serie de programe educationale pentru copii si adulti, o piata pentru micii-agricultori, o sera, un parc si un habitat protejat, un muzeu industrial in aer liber, birouri pentru Evergreen si celelalte organizatii. Recent proiectul a primit premiul PUG in categoria cladirilor comerciale.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Profile drepte pentru treapta aluminiu cu banda de cauciuc 2151.jpg
Profile drepte pentru treapta aluminiu cu banda de cauciuc 2151.jpg
Profile tip T aluminiu 3293.jpg
Profile tip T aluminiu 3293.jpg
image
image
Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie

Ce aspecte ale felului cum ai fost crescut sau ai fost educat ţi-au modelat principiile sau filozofia de viaţă/în meseria de peisagist?

Revin aici la grădina mea. Încă de când eram de-o şchioapă adoram să merg la curte şi să mă joc în pământ, să plantez, să culeg, să ma plimb prin pădure sau să bat mingea pe câmp. Mai mult decât atât, o mare parte din copilarie mi-am petrecut-o în Cişmigiu…

Nu în ultimul rând, sunt convins că am o dragoste aparte pentru natură şi spațiul exterior pe care o moştenesc de la bunicii mei, ei înşişi mari iubitori de natură şi de frumos. Iar dacă de la bunici am moştenit această dragoste aparte, atunci părinții mei, datorită faptului că m-au luat şi m-au plimbat mereu prin tot felul de peisaje naturale sau prin grădini deosebite atât din România, cât şi din afara țării, mi-au insuflat o mare doză de curiozitate şi mi-au deschis apetitul pentru studiu, cercetare şi explorare!

Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie

Cine sau ce a avut cea mai mare influenţă asupra muncii tale până în prezent?

Ar fi mult prea multe persoane pe care ar trebui să le menționez şi atunci mă voi rezuma la a spune că am ales să aprofundez istoria grădinilor (o mică parte din ceea ce înseamnă peisagistica) datorită familiei mele şi a unor profesori de istorie/istoria grădinilor pe care i-am avut în şcoala generală, liceu şi facultate.

Când ai început colaborarea cu De-a Arhitectura? Şi de ce? La ce te aşteptai?

Am început să colaborez cu De-a Arhitectura imediat după ce am terminat facultatea şi am făcut-o din curiozitate: curiozitatea de a preda (pe care o aveam încă de când nu învățasem cum să îmi închei şireturile) şi curiozitatea de a lucra cu cei mici. Pot spune doar că nu mă aşteptam să îmi placă aşa mult!

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Echipa De-a Arhitectura este o familie complexa şi Foarte interesantă, iar lucrul cu cei mici este extrem de amuzant şi foarte plăcut!

Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie

Ce a fost mai dificil la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Obiectivele De-a Arhitectura fiind foarte complexe, cred că cel mai greu mi-a fost să reuşesc să îmi pregătesc lecțiile la clasa şi să îmi manageriez timpul.

Ai fost marcat de întâlnirea cu vreun profesor, pe parcursul educaţiei tale? Povesteşte-ne în câteva rânduri şi spune-ne cum a influenţat experienţa ta prezenţa ta în clasa De-a arhitectura?

Toată copilăria mi-am petrecut-o prin şcoli deoarece mama mea a fost profesor şi director la şcoala la care am studiat. Datorită acestui fapt am interacționat foarte mult cu numeroşi profesori şi am reuşit să îi observ atât la curs, cât şi în afara cursurilor. Cred totuşi că pe lângă mama mea, profesorii cu cea mai mare influență asupra carierei mele au fost cei care au predat istoria, deoarece mi-au deschis noi orizonturi şi m-au ajutat să văd o poveste extrem de interesantă şi foarte spectaculoasă în spatele fiecărei pietre, pată de culoare, zid cu buruieni etc. Datorită lor mi-am pus mereu problema: dacă o clădire spune o poveste şi are în spate un întreg discurs, oare nu acelaşi lucru se poate spune şi despre peisaj şi grădini?

Ce te interesează în momentul de faţă şi cum îţi alimentează proiectele?

Aşa cum am menționat sunt profund îndrăgostit de istoria grădinilor şi pe măsura ce mă documentez mai mult îmi place mai tare. Descopăr complexitatea din spatele unei compoziții horticole şi încep să înțeleg cum şi mai ales de ce o anumită grădină a fost construită sau remodelată într-un anumit fel. Facultatea, masterul, doctoratul şi proiectele culturale în care m-am implicat mi-au/îmi alimentează curiozitatea şi uneori şi portofelul, decontându-mi cheltuielile pe care le fac pentru cercetare.

Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie

Spune-ne câteva cuvinte despre cele mai frumoase dintre proiectele tale care au atins comunitatea, oraşul.

Consider că, pe lângă colaborarea cu De-a Arhitectura, despre care pot spune cu siguranță că ajută comunitatea, consider că proiectul de restaurare pe care l-am construit împreună cu câteva bune prietene şi colege de facultate pentru grădinile istorice de la Şcoala Centrală din Bucureşti este încă un exemplu pe care îl pot aduce în discuție. Pe de altă parte, activitatea mea din ultimii ani s-a concentrat în jurul studiilor şi a publicațiilor. Deşi sunt încă un novice în domeniul meu, cred şi sper că cele câteva articole, precum şi cartea pe care o voi publica la finele anului 2017, să atingă şi să ajute comunitatea şi să o facă mult mai conştientă vizavi de anumite valori pe care le posedă!

Care este motto-ul tău personal?

„Nimic nu este întâmplător şi totul are un sens”, iar De-a Arhitectura în viața mea nu face excepție!

Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie
Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie

Aceste produse prezinta urmatoarele caracteristici:
• Lama flexibila din tabla de otel de inalta calitate care nu sufera deformari in timpul utilizarii.
• Impanare sigura a manerului si posibilitatea de reimpanare prin lovirea acestuia in inelul de protectie.
Produsele din aceste game prezinta maner clasic din lemn lacuit sau maner ergonomic realizat din materiale plastice combinate.

Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie

Caracteristici:

Mistrii INOX
Tabla sudata in punct, din otel inoxidabil de inalta calitate.
Mistrii MASTER
Tabla forjata, calita, conica si lustruita pe ambele parti.
Mistrii PRO
Tabla sudata, calita, conica si lustruita pe ambele parti.
Mistrii HOBBY
Tabla sudata, calita si lustruita pe ambele parti.

Veche fabrica din Toronto supusa lucrarilor de renovare si reconversie

Ușa rapidă Dynaco D-311, reușește să rezolve toate aceste teme în primul rând datorită tehnologiei Bead, patentată de Dynaco. Viteza de deschidere a unei astfel de uși este de până la 2m/sec, cu rampe scurte de accelerare și decelerare. Astfel, o ușă de 2.5m înălțime se poate deschide complet în doar 1.5secunde!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.