Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un zgârie-nori modelat de celebrii arhitecţi BIG după simbolul infinitului

Firma daneză de arhitectură Bjarke Ingels Group (BIG) a proiectat un zgârie-nori inspirat de simbolul infinitului, care va funcţiona ca centru de cercetare si dezvoltare pentru o companie chineză.

Un zgârie-nori modelat de celebrii arhitecţi BIG după simbolul infinitului
BIG

Clădirea se numeşte O-Tower şi va fi construită în Hangzhou pentru producătorul chinez de smartphone-uri OPPO. Potrivit arhitecţilor, a fost proiectată pentru "a conecta solul la cer într-o buclă continuă de colaborare".

O-Tower este un zgârie-nori circular care va înconjura o curte deschisă, bogată în vegetaţie. Este construit în cadrul Future Sci-Tech City din Hangzhou, lângă un lac natural şi un parc de 10.000 de metri pătraţi, ca un nou reper şi un portal către cartierul de afaceri al oraşului.

"Tehnologia la cel mai înalt nivel ar trebui să fie o extensie neîntreruptă a vieţii. Noul sediu R&D al OPPO întruchipează această noţiune, stând lejer în mijlocul acestui ţinut umed, în timp ce negociază între ţesutul urban dens dintr-o parte şi peisajul natural din cealaltă. Va fi o manifestare arhitecturală a produsului OPPO: elegant în mod firesc, în timp îmbunătăţeşte calitatea vieţii umane în oraş", spune Brian Yang, partener BIG, potrivit Dezeen.

Forma sa spectaculoasă nu este menită doar să impresioneze privitorul, ci reprezintă şi o modalitate de a permite pătrunderea unei cantităţi mai mari de lumină naturală şi de aer curat la nivelul fiecărui etaj.

"Am încercat să ne imaginăm viitorul mediu de lucru din OPPO ca fiind sustenabil pe o bază triplă: economic, ecologic şi social", spune Bjarke Ingels, fondatorul BIG.

La parter vor fi amenajate spaţii publice conectate la curtea centrală accesibilă publicului. De asemenea, etajele inferioare ale cădirii vor gădui spaţii pentru expoziţii, săli de conferinţă şi o cantină, în timp ce mai sus se vor afla birourile angajaţilor, conectate la o serie de spaţii foarte înalte prevăzute sub faţadă în pantă.

Faţada va fi prevăzută cu un sistem de umbrire de tip "adaptiv", orientat în funcţie de poziţia soarelui, care va îmbunătăţi performanţa pasivă a clădirii, mai precizează Ingels.

Nu există deocamdată informaţii cu privire la cât de înaltă va fi clădirea şi nici în legătură cu calendarul lucrărilor de construcţie.

 

Un zgârie-nori modelat de celebrii arhitecţi BIG după simbolul infinitului
Un zgârie-nori modelat de celebrii arhitecţi BIG după simbolul infinitului
Un zgârie-nori modelat de celebrii arhitecţi BIG după simbolul infinitului
Un zgârie-nori modelat de celebrii arhitecţi BIG după simbolul infinitului
Un zgârie-nori modelat de celebrii arhitecţi BIG după simbolul infinitului

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România