Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cel mai înalt zgârie-nori din Beijing și numărul 8 la nivel mondial (Video)

Cel mai inalt zgarie-nori din Beijing, al patrulea din China si al optulea din lume a fost finalizat. Proiectat de biroul american Kohn Pedersen Fox (KPF), CITIC Tower masoara 528 de metri.
Cel mai înalt zgârie-nori din Beijing și numărul 8 la nivel mondial (Video)
captura

Cunoscuta si ca China Zun, cladirea de 109 etaje străpunge orizontul ca "o reprezentare a istoriei si a poporului".

Bazat pe un concept creat de studioul de arhitectura Farrells, turnul se ingusteaza in partea de mijloc, imitand forma unui "zun", un vas ceremonial din bronz sau din ceramica din epoca bronzului.

"Am abstractizat forma eleganta a zunului si ne-am concentrat pe transformarea lui graduala, aplicand acest motiv la o scara imensa: de la masa generala a cladirii pana la peretii sai cortina, la vestibul si la finisajele interioare", explica arhitectii.

 

La baza, invelisul exterior din sticla se curbeaza delicat spre exterior, marcand intrarile in cladirea care gazduieste sediile companiilor CITIC Group si CITIC Bank, precum si spatii pentru birouri.

 

"In ansamblu, simtim ca profilul gratios al CITIC Tower, prezenta dinamica la nivelul strazii, vestibulul transparent si puntea de observatie raspund misiunii sale arhitecturale", adauga arhitectii.

CITIC Tower este situat langa sediul CCTV, proiectat de OMA, in cartierul de afaceri al orasului.

 

Biroul american KPF a fost infiintat in 1974 de Eugene Kohn, William Pedersen si Sheldon Fox si a proiectat de-a lungul timpului mai multi zgarie-nori, inclusiv patru dintre primele zece cladiri ale lumii dupa inaltime. 

 

China a construit anul trecut mai multi zgarie-nori decat orice alta tara din lume - nu mai putin de 88 de cladiri cu o inaltime de cel putin 200 de metri -, conform datelor Consiliului pentru Cladiri Inalte si Habitat Urban - CTBUH, dar dominatia sa pe acest segment ar putea cunoaste un declin in perioada urmatoare, pe fondul conditiilor economice interne si al razboiului comercial cu SUA.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva