Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un studio pentru un artist castiga Premiul National de Arhitectura din Noua Zeelanda

Un studio pentru un artist castiga Premiul National de Arhitectura din Noua Zeelanda

Umilul atelier pentru un artist realizat de echipa de la Ashley Cox Architects a fost desemnat castigatorul Premiul de Architectura pentru spatii cu suprafete mici, oferit de Institutul de Arhitectura din Noua Zeelanda. Spatiul studioului a fost definit de parcusul soarelui si de pozitia terenului, de cerintele obtinerii unui atelier cu deschidere spre sud si cu un ilumnat natural optim pentru lucru.

 

Reprezentantul juriului declara urmatoarele: „O strategie simpla si unica care impreuna cu o serie de decizii corecte puse in practica cu mare grija au condus la realizarea unui spatiu ideal in care artistul sa poata desena si picta. Prin delimitarea clara in dreptul strazii, cladirea inchisa intr-un cadru coboara panta dealului realizand trei platforme spatioase, scaldate in lumina naturala ce patrunde prin luminatoarele deschise spre sud si care amintesc de formele acoperisurilor caselor invecinate”.

 

 

„Ferestre mari, glisante, incadreaza perspectivele catre gradina din care, judecand dupa tema creatiilor artistului, acesta isi trage inspiratia. Atelierul este o creatie reusita care pune in valoare arta arhitecturala”. Volumul avand trei niveluri a fost un proiect de mica anvergura, dar cu toate acestea ajunge sa se integreze perfect in sit, oferind artistului un spatiu de creatie bine luminat, spatios si suficient de inalt pentru opere de mari dimensiuni.

 

Douazeci de proiecte au fost premiate in cadrul ceremoniei. Dintre castigatori, juriul va selectiona castigatorul caruia i se va inmana Medalia 2012 pentru Arhitectura in cadrul unei ceremonii organizata la Muzeul National, Te Papa, Wellington.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva