Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un nou cartier rezidențial în Ekaterinburg, construit cu ajutorul tehnologiei Penetron

Primul bloc de apartamente al proiectului Makarov Quarter din Ekaterinburg, Rusia, a fost inaugurat în decembrie 2018. Această dezvoltare rezidențială masivă, care urmează să fie finalizată până în anul 2022, va crea un cartier de sine stătător pe malurile râului Iset, iar cu ajutorul tehnologiei cristaline Penetron vor fi construite subsoluri din beton durabile și uscate în cadrul întregului proiect.
Un nou cartier rezidențial în Ekaterinburg, construit cu ajutorul tehnologiei Penetron
Situat aproape de centrul orașului, viitorul cartier de lux va fi alcătuit din patru complexe de apartamente. Primul dintre ele a fost dat în folosință la sfârșitul anului trecut și are 50 de apartamente spațioase, cu 4-5 camere, dotate cu facilități moderne, inclusiv o parcare subterană pentru toți locuitorii, o sală de fitness (cu piscină), un spital, o clinică de stomatologie și un supermarket.

Al doilea complex de locuinte va fi inaugurat, conform planurilor dezvoltatorilor, până la sfârșitul anului 2019. Proiectul Makarov Quarter va include și renovarea și integrarea a două clădiri istorice din apropiere.

Contractorul proiectului, Ural Mining Metalurgical Company (UMMC), este un important producător de bunuri precum cupru, zinc, cărbune, aur și argint și operează, de asemenea, o divizie de construcții considerabilă.

Construit pe fostul amplasament al unei mori vechi, Makarov Quarter oferă vederi pitorești spre centrului orașului, spre râul Iset și spre noul cartier de afaceri din Ekaterinburg, care găzduiește numeroase birouri internaționale.

Dată fiind apropierea cartierului Makarov de raul Iset, era nevoie de o solutie durabilă de impermeabilizare a betonului. UMMC a contactat un reprezentant local al companiei Penetron pentru soluția optimă de impermeabilizare pentru acest proiect.

"Pânza freatică se află la mică adâncime, ceea ce a presupus o soluție care să poată fi aplicată tuturor încăperilor din beton extinse situate sub nivelul solului incluse în planurile proiectului", explică Igor Chernogolov, președintele Penetron Rusia.

Experții Penetron au recomandat utilizarea materialului PENETRON ADMIX, un amestec cristalin care se adaugă în masa betonului în timpul dozării, independent de condițiile climatice aspre specifice orașului Ekaterinburg. Odată ce betonul este fixat, PENETRON ADMIX devine parte integrantă a structurii. Aditivul asigură o protecție completă împotriva deteriorării betonului cauzate de atacuri chimice, de cicluri de îngheț-dezgheț și de coroziune, chiar și cu presiunea hidrostatică întâlnită pe șantierul de la Ekaterinburg.

Materiale utilizate:

PENETRON ADMIX a fost utilizat în amestecul de beton pentru structurile inferioare ale corpurilor noi de apartamente. Sistemele PENEBAR SW au fost utilizate pentru etanșarea îmbinărilor de construcție; Materialele PENETRON și PENECRETE MORTAR au fost aplicate pentru reparații minore în beton.

Echipa Penetron va trimite actualizări privind proiectul cartierului Makarov pe măsură ce procesul de construcție progresează.
Un nou cartier rezidențial în Ekaterinburg, construit cu ajutorul tehnologiei Penetron

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România