Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un cub de sticla, extindere pentru o casa din Little Venice

Un cub de sticla, extindere pentru o casa din Little Venice

 

Acesta este un alt exemplu prin care echipa isi demonstreaza capacitatile de a reimprospata atmosfera intr-o casa veche, adaugand elemente neutre, executand interventii minimale dar care au un efect surprinzator.

Pentru a crea un spatiu de zi in care familia sa se simta confortabil, sa benefcieze de mai mult spatiu si lumina arhitectii au propus extinderea acestuia spre zona gradinii. Un cub de sticla a fost alegerea lor, profitand de neutralitatea si transparenta sticlei care permitea definirea volumului intr-o maniera contemporana dar fara sa agreseze vizual fatada originala cu decoratii si ancadramente.   Acest volum gazduieste locul de luat masa, fiind o prelungire a zonei de zi, amenajata in plan liber, deschis, care permite relationarea intre membrii familiei fie ca unii sunt pe canapea in dreptul semineului, la blatul de lucru al bucatariei sau chiar in gradina.   Cubul de sticla permite luminii naturale sa invadeze interiorul altfel intunecos si proiecteaza spatiul pe fundalul vegetal din curte.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://backstage.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva