Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Renovarea unei case, echilibru intre vechi si nou

Renovarea unei case, echilibru intre vechi si nou

 

Lucrarile de renovare si extindere ale Casei W din orasul olandez Duiven au implicat adaptarea spatiilor astfel incat sa deserveasca nevoile actuale ale membrilor familiei, a treia generatie a vechilor proprietari care au construit casa in 1910. Arhitectii au avut in vedere istoria acelui loc, pastrand referinte la formele initiale ale volumului si marcand intr-un mod vizibil interventia noua prin materiale diferite si un mic joc la nivelul volumelor.

 

 

 

O noua intrare a fost amplasata in veranda protejata cu panouri din sipci de lemn asezate pe diagonala si pozitionata strategic la zona de imbinare dintre structura veche si cea noua. Acoperisul cu pante abrupte este intrerupt de cosul unui semineu si de un luminator care permite luminii naturale sa ajunga pana in centrul casei.

 

Facand parte din extindere, o zona de zi deschisa realizeaza legatura functionala cu spatiile din vechea structura si gradina amenajata in curtea din spate. Local, acest spatiu beneficiaza de inaltime dubla de nivel, extinzandu-se pana sub acoperisul inclinat si permitand accesul in zona mezaninului, de unde se ajunge in dormitoare.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva