Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un apartament confortabil deasupra garajului

Un apartament confortabil deasupra garajului

Acest garaj amplasat langa parcul Laurelhurst din Portland este in fapt o Unitate de Locuit Suplimentara (Accessory Dwelling Unit sau ADU) amenajata inteligent astfel incat sa ofere un studio cu toate dotarile si un spatiu confortabil in acelasi timp. Proiectat de echipa PATH Architecture, studioul Laurelhurst este un spatiu multifunctional fiind destinat oaspetilor pe care ii are din cand in cand familia sau membrilor familiei cand acestia vor sa isi petreaca timpul liber practicand vreun hobby.

 

Echipa de arhitecti a colaborat cu Phloem Studio si Earthbound industries pentru a construi la comanda toate elementele de mobilier astfel incat sa se poata folosi la maxim spatiul pus la dispozitie. Camera este luminata din plin printr-o serie de vitraje care merg din pardoseala pana sub panta acoperisului. Pe partea dinspre nord, unde panta acoperisului este mai mare si spatiul de dedesubt pune probleme legate de inaltimea libera, arhitectii au conceput un blat continuu, cu depozitari si o canapea extensibila. Sub blat care poate fi folosit ca birou se depoziteaza masa si scaunele astfel incat spatiul central al camerei sa ramana liber. Canapeaua extensibila se transofrma foarte usor intr-un pat, iar saltelele si pernele pot fi depozitate in spatele peretelui. Baia a fost amenajata in spatele bucatariei impreuna cu o serie de dulapuri incastrate, pentru un plus de depozitare.

 

La parter, pe langa spatiul destinat parcarii masinii proprietarii au dorit sa amenajeze o sauna, iar la exterior au cerut sa existe un spatiu pentru gratar si pentru servit masa, alaturi de un jacuzzi.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.