Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

TeraPlast, membru fondator al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România

TeraPlast, companie listată la Bursa de Valori București din 2008, este membru fondator al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), organizație profesională, neguvernamentală și non-profit al cărei obiectiv este recunoașterea importanței relațiilor cu investitorii (RI) pentru companiile listate sau în curs de listare la bursă.
TeraPlast, membru fondator al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România
ARIR, demers susținut de compania de afaceri publice McGuire Woods Consulting și casa de avocatură PeliFilip, se adresează companiilor listate la bursă, care se află în proces de listare sau care emit obligațiuni listate la bursă.

"Suntem încântați să facem parte din această Asociație și considerăm că piața de capital din România avea nevoie de un astfel de demers în vederea promovării bunelor practici din această zonă. Obiectivele asociației se intersectează cu obiectivele TeraPlast SA vizavi de relația cu investitorii. Compania noastră a fost mereu orientată spre consolidarea legăturilor cu investitorii și analiștii, precum și spre îmbunătățirea transparenței companiilor listate.

Spre exemplu, suntem trimestrial printre primele companii care publică rezultatele financiare. Imediat după, organizăm teleconferințe cu investitorii pentru a le răspunde eventualelor întrebări și pentru detalierea rezultatelor. Credem în această inițiativă și sperăm ca, în timp, să ni se alăture cât mai mulți jucători de pe piața de capital pentru a împărtăși resurse și know-how în cadrul proiectelor", a declarat Ioana Birta, directorul financiar al TeraPlast și reprezentantul companiei în această asociație.

Prin intermediul Asociației, profesioniștii în IR vor contribui la elaborarea și implementarea celor mai bune practici de comunicare cu investitorii, creșterea gradului de transparență a companiilor listate și conformare cu principiile de guvernanța corporativă, cu scopul de a oferi investitorilor și acționarilor elemente esențiale ale unei decizii informate de investire.

Activitatea Asociației se va concentra pe 5 direcții strategice, cu următoarele obiective:

1. Evaluare - Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate;
2. Prezentare - Îmbunătățirea prezentării companiilor listate;
3. Reglementare - Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;
4. Comunicare - Consolidarea legăturilor cu comunitățile de investitori și analiști;
5. Recunoaștere - Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.

"Oportunitatea unui astfel de proiect vine în contextul creșterii din ultimii ani a vizibilității pieței de capital românești pe plan internațional, a recentelor listări ale companiilor private și a interacțiunii tot mai frecvente dintre investitori cu companiile locale", a declarat Daniela Șerban, Președinte ARIR.

Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori București, ALRO, Franklin Templeton Management - Suc. București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, TeraPlast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
TeraPlast
Lucru în România