Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Tehnologia de lipire completă a membranelor pentru subsoluri etanșe

Tehnologia de lipire completă a fost dezvoltată din experiența Sika în materie de rezistență elastică și lipire cu adeziv, care oferă o legătură rezistentă, flexibilă între sistemul de membrane și structura de beton.
Tehnologia de lipire completă a membranelor pentru subsoluri etanșe

Această caracteristică cheie oferă securitate ridicată și reprezintă o soluție fiabilă de impermeabilizare, în special în caz de orice deteriorare a membranei. Pătrunderea apei este limitată numai la zona afectată, iar apa este împiedicată să se scurgă lateral mai departe între membrană și structura de beton. Aceasta face remedierea oricărei daune foarte simplă și eficientă, datorită localizării pe o zonă limitată, putând fi ușor reparată cu o injectare locală.

"Lipirea completă" a fost testată și demonstrată în teste practice conform standardelor ASTM și germane. Astfel, suprafața membranei lipite pe beton și soluțiile de detaliu sunt testate la o anumită presiune a apei pe perioade bine determinate împotriva scurgerii laterale a apei între membrană și structură. Caracteristica esențială a "lipirii complete" este comună pentru SikaProof A și P, iar lipirea aceasta nu depinde numai de sistemul de membrane.

Calitatea corectă a betonului asigură succesul sistemului cu lipire completă. Aceasta înseamnă proiectarea corespunzătoare a amestecului de beton și manopera corectă pentru a produce, turna, finisa și întări suprafețele de beton. Sika oferă o gamă largă de aditivi și tehnologii pentru beton care ajută la realizarea acestui lucru, cu "Unealta Sika de proiectare a amestecului", de exemplu, precum și cu serviciile noastre tehnice pe șantier.

Sistemul SikaProof® lipit complet limitează pătrunderea/infiltrarea apei în structură în caz de orice deteriorări ale membranei doar la zona afectată. Dacă niciunul din sistemele de lipire nu va fi deteriorat, apa se răspândește în mod necontrolat între membrană și beton. Apa poate intra cu ușurință în orice punct slab al structurii, cum ar fi zonele de îmbinare și fisurile.

Cum funcționează

Sistemul pre-aplicat - SikaProof A prins în betonul proaspăt înseamnă că sistemul de membrane este aplicat în cofraj înainte de turnarea betonului. Betonul este turnat direct pe membrană. Betonul proaspăt încorporează în totalitate stratul suport din pâslă și creează o legătură mecanică durabilă cu structura de beton de întărit.

Sistemul post-aplicat - SikaProof P, dezlipire și lipire, înseamnă că sistemul de membrană auto-adezivă este aplicat prin dezlipire și lipire direct pe suprafața de beton întărită. Legătura la suprafață este creată și consolidată de amorsa sistemului pentru a asigura o aderență rezistentă a adezivului etanșant unic Sika al sistemului de membrane la structura de beton existentă.

Structura sistemului:

SikaProof A este un profil multi-strat cu o membrană FPO în relief (1), bazată pe tehnologia Sikaplan disponibilă în trei grosimi de 0,5, 0,8 și 1,2 mm. Aceasta este laminată cu un adeziv etanșant unic Sika (2) și un strat de pâslă special conceput (3). Acest sistem de membrane este prevăzut cu o bandă autoadezivă pe direcția longitudinală a foii. În cele din urmă, structura din beton (4), în conformitate cu rețeta Sika de proiectare a betonului, creează o legătură mecanică optimă. (Foto 1)

Structura sistemului:

SikaProof P se bazează pe o membrană FPO (1) pe baza tehnologiei Sikaplan disponibilă în grosime de 0,6 mm. Aceasta este acoperită cu adezivul etanșant unic Sika (2) și protejată cu un strat care se îndepărtează prin dezlipire (3). Suprafața structurii de beton întărit (5) este pregătită și amorsată cu grund SikaProof® Primer-01 (4). (Foto 2)

Avantaje și beneficii

Membrana FPO

SikaProof se bazează pe membrana FPO Sikaplan cu rezultate demonstrate în construcția de tuneluri și cunoscută de mai bine de 45 de ani în întreaga lume.

Avantajele principale:
- membrană de mare flexibilitate
- rezistență mare la îmbătrânire
- rezistență mare la medii agresive din sol natural și apă subterană/de mare, precum și împotriva gazelor naturale.

Beneficii principale:
- capacitate ridicată de a prelua fisurile
- rezistență mare, de lungă durată
- protecție ridicată a zonelor de locuit împotriva influențelor de mediu

Sistem complet lipit

Este bariera de rezervă a sistemului SikaProof în cazul oricărei deteriorări a membranei, bariera de impermeabilizare primară.

Avantaje principale:
- fără scurgeri laterale ale apei
- limitează pătrunderea apei/infiltrările în subsol
- ușor și eficient de reparat folosind injectarea locală cu rășină

Beneficii principale:
- fiabilitatea și securitatea ridicată a sistemului
- reducerea timpului și costului oricărei lucrări de remediere

Îmbinări suprapuse lipite

Sistemele SikaProof A și P sunt aderențe și lipite împreună folosind benzi adezive preformate și/sau benzi de detaliere. Prin urmare, nu este necesară nicio sudură la cald specializată cu mașini sau pistoale cu aer cald.

Avantaje principale:
- instalare ușoară și rapidă
- nu este necesară sudura cu aer cald sau flacără deschisă

Beneficii principale:
- eficiență ridicată ca timp și costuri datorită aplicării foarte ușoare și rapide, în special pentru structuri complexe
- nu necesită investiții speciale în echipamente

Dimensiuni variate

Având în vedere ușurința în aplicare, sistemul SikaProof P post-aplicat este disponibil doar în role de 1,0 m lățime.

Avantaje:
- SikaProof A este furnizat în trei grosimi de membrană (0,5, 0,8 și 1,2 mm)
- Foile de membrană SikaProof A sunt disponibile în role de 1,0 și 2,0 m lățime

Beneficii:
- Optimizarea costurilor datorită folosirii grosimii corespunzătoare de membrană conform necesităților de utilizare
- Rola de 2,0 m lățime reduce timpul de aplicare și numărul de îmbinări suprapuse
- Instalare eficientă ca timp și costuri

Soluție completă

Sika are peste 100 de ani de competență și experiența în impermeabilizare și oferă o gamă completă de soluții de impermeabilizare.

Avantaje:
- Sistemul complet pre- și post-aplicat cu SikaProof A și P include componente complementare pentru rosturi
- Soluții și intersecții testate și aprobate în detaliu

Beneficii:
- Compatibilitate, fiabilitate și securitate ridicată a sistemului
- Totul de la un singur furnizor
- Este furnizată asistența tehnică

Durabilitate

Sika își propune să furnizeze clienților soluții inovatoare, eficiente, durabile în acord cu actualele tendințe: de reducere a emisiilor de carbon,
economisire a energiei și apei, de protejare a mediului înconjurător.

Avantaje:
- Fără suprafață cu posibilitate de cedare pentru sistemul SikaProof A
- Fără flacără deschisă
- Fără segregare, spălare sau curgere

Beneficii:
- Mai puține deșeuri și costuri mai mici
- Amprentă de carbon redusă
- Foarte ecologic

Foto 1
Foto 1
Foto 2
Foto 2

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SIKA Romania
Lucru în România